x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

27 Iun 2006   •   00:00
PAGUBITII DACIA - Guvernul respinge un proiect al PC Guvernul a respins o propunere legislativa initiata de un grup de parlamentari ai PC, printre care si noul vicepremier Bogdan Pascu, privind despagubirea persoanelor cu depozite la CEC pentru autoturisme Dacia. Executivul arata ca nu sustine adoptarea proiectului, deoarece ar crea o discriminare fata de deponentii care au renuntat la pretentii similare si fata de alte persoane care nu au inregistrat venituri la nivelul scontat ulterior anului 1989. La 31 decembrie 1989 erau inregistrate 470.621 de conturi active la CEC pentru cumpararea de autoturisme Dacia, din care 433.187 au fost lichidate pe parcurs, prin retragerea sumelor.

CAMERA - Din 3 iulie, sesiune extraordinara Conducerea Camerei Deputatilor a decis ieri sa convoace, pentru saptamana viitoare, o sesiune parlamentara extraordinara. Potrivit presedintelui Camerei, Bogdan Olteanu, este posibil ca sesiunea extraordinara, care va incepe la 3 iulie, sa dureze "pana la epuizarea ordinii de zi". Biroul Permanent al Camerei va adopta joi o hotarare care sa precizeze perioada si ordinea de zi a sesiunii extraordinare.

TARGU-JIU - Boc a oferit cadou 70 de telefoane Liderii organizatiilor teritoriale gorjene ale PD au primit duminica, de la presedintele Emil Boc, cate un telefon mobil Motorola C 118. Boc a facut cadou nu mai putin de 70 de telefoane mobile pentru presedintii organizatiilor locale gorjene, dar si alte 20 pentru membrii Biroului Permanent judetean.Telefonul-cadou se doreste un mijloc de imbunatatire a comunicarii dintre acestia si conducerea judeteana sau centrala. Costul convorbirilor va fi suportat de catre organizatia judeteana a PD.

SUCEAVA - Constantinescu, tinut la usa Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a recunoscut ieri ca a refuzat cererea fostului presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, de a avea o intrevedere, motivand ca nu poate legitima atitudinea unei persoane care ataca Guvernul si pe seful statului. Onofrei a spus ca fostul presedinte a solicitat o intrevedere la sediul Prefecturii, dar ca el a evitat sa-l primeasca, pentru ca nu doreste implicarea institutiei prefectului in politica. Constantinescu s-a aflat in week-end la Suceava, unde a lansat proiectul "Generatia europeana XXI", nefiind primit de nici o oficialitate locala.

×
Subiecte în articol: politic