x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

24 Iun 2006   •   00:00

VASILE PUSCAS - Motiune cu efecte pe trei niveluri

PSD ar putea sustine conditionat un guvern minoritar daca motiunea de cenzura va trece in Parlament, a declarat ieri senatorul Vasile Dancu. "Ar fi o sustinere conditionata de un program european de integrare, de bilantul care ar trebui facut de acest Guvern in fata Parlamentului", a afirmat Dancu. Deputatul Vasile Puscas a declarat, la randul sau, ca efectul motiunii va fi reflectat pe trei niveluri - ar coaliza actuala Coalitie, va exista o coalitie de conjunctura in Parlament, pentru ca Guvernul "sa reziste la fel de ineficient", sau Guvernul va cadea.

MEC - Matei Dumitru, in locul Palomei Petrescu

Directorul Colegiului Agricol "Traian Savulescu" din Targu-Mures, Matei Dumitru, a fost numit in postul de secretar de stat pentru invatamant preuniversitar din Ministerul Educatiei, in locul Palomei Petrescu, demisa din functie dupa ce subiecte la testele nationale au fost inmanate altei persoane. Dumitru a absolvit Facultatea de Chimie Tehnologica a Universitatii "Babes Bolyai" si a ocupat, din anul 2001, functia de director al Colegiului Agricol "Traian Savulescu" din Targu-Mures. El a avut responsabilitati de coordonare a invatamantului preuniversitar din judetul Mures.

TIMIS - Dan Potra s-a inscris in PD

Gimnastul timisorean Dan Potra s-a inscris in Partidul Democrat, a anuntat ieri fostul antrenor al acestuia, Ioan Boici, membru PD. Potrivit lui Boici, alaturi de Potra, in PD se vor inscrie si fostii gimnasti timisoreni Marius Toba, Dan Burinca, Adrian Catanoiu si Dorin Petcu. Membru PD este si gimnasta Simona Amanar, iar potrivit lui Ioan Boici, si fostele gimnaste Maria Olaru si Andreea Raducan urmeaza sa se decida daca vor intra si ele in acest partid.

SENATOR PD - Vrem alt Guvern, chiar cu alt premier

Senatorul PD Alexandru Peres a declarat ieri agentiei Mediafax ca PD doreste un nou Guvern, cu schimbari in zone esentiale, chiar si cu un nou prim-ministru. "Dorim o noua echipa guvernamentala, cu domnul Tariceanu sau cu un alt prim-ministru tot din zona PNL. Nu avem pretentia de a prelua noi acum Guvernul, deoarece votul electoratului a fost acordat unei liste in care PNL era majoritar atunci", a spus Peres.
×
Subiecte în articol: politic