x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

30 Mai 2006   •   00:00

S-a intors! - Remes, secretar executiv la PNL

Conducerea PNL l-a desemnat ieri, la propunerea presedintelui partidului, in functia de secretar executiv responsabil cu proiecte politice pe Decebal Traian Remes, dupa cum a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. Decebal Traian Remes, fost ministru al Finantelor in Guvernul CDR, a mai fost membru al PNL, partid de care s-a desprins ulterior, formand PNL Traditional. El s-a inscris apoi in PNTCD, de unde a fost exclus, dupa care a trecut la Actiunea Populara, apoi la PC. (Dana Piciu)

Hardau - "Mi-am scris demisia"

Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a declarat ca nu se teme de liberali si nici de remaniere. "Mi-am scris demisia acum o luna si jumatate, dar nu m-au lasat oamenii din partid sa mi-o depun. Boc si Buda au dat cu pumnul in masa si m-au convins sa nu plec", a declarat ministrul Educatiei. "Nu stiu ce rau mare am facut sa ma trimita aici. Mie imi venea foarte bine camasa de prefect, insa mi-au dat una de ministru, care seamana mai mult cu o camasa de forta. Dar sunt fericit, i-am rupt manecile", a mai declarat Hardau pentru Ziarul Clujeanul. (Eugenia Mihalcea)

Deputati / Fifty-fifty din chirii

Conducerea Camerei Deputatilor a elaborat un proiect de hotarare de Guvern care sa-i permita sa inchirieze unele spatii din Palatul Parlamentului. Daca va fi adoptat de Executiv, Camera va fi imputernicita sa organizeze licitatie pentru inchirierea spatiilor disponibile pe care le administreaza si sa retina din chirie, cu titlu de venituri proprii in regim extrabugetar, o cota de 50%. Tot ieri, conducerea Camerei a decis sa anuleze licitatia privind achizitionarea de servicii de transport si cazare in strainatate pentru deputati, deoarece a depus un dosar legal doar un singur participant.

Parlament - Posibila vacanta de toamna

Deputatii ar putea avea "o minivacanta obligatorie" in perioada 20 septembrie-30 septembrie, cand la Palatul Parlamentului se va desfasura cel de-al XI-lea Summit al Francofoniei. Secretarul Camerei Deputatilor, Gelil Eserghep, a declarat ieri ca, in acea perioada, deputatii vor avea activitate in teritoriu, iar o parte din personalul Camerei va fi in concediu sau la cursuri de perfectionare.
×
Subiecte în articol: politic