x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

27 Mai 2006   •   00:00

Fluturasi - Musca: "S-a cheltuit inutil"


Deputatul Mona Musca si-a exprimat ieri dezaprobarea fata de fluturasii premierului Tariceanu, considerand ca s-au cheltuit bani inutil. "Decat sa dea bani pe fluturasi fara nici o valoare, Guvernul ar trebui sa investeasca in educarea copiilor nostri si a noasta a tuturor. Acestea sunt gesturi costisitoare, din banul public, fara nici o valoare", a declarat Mona Musca in cadrul simpozionului Media, violenta si educatia. (Eugenia Mihalcea)

Campanie PSD - Semnaturi pentru demiteri


Organizatia PSD Bucuresti a strans, intr-o saptamana de la declansarea campaniei, 200.000 de semnaturi pentru demiterea ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, si a ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Presedintele interimar al filialei, Sorin Oprescu, a declarat ieri ca strangerea de semnaturi va continua si in saptamanile viitoare pentru a vedea "ministrul contabil portocaliu si domnul Flutur care este parerea romanilor despre modul cum acestia gestioneaza crizele". (L.D.)

Gojdu - Petitie la Guvern


Adunarea Generala a Asociatiei Absolventilor Colegiului Gojdu din Oradea a adresat Guvernului o petitie prin care solicita "respectarea intru totul a vointei private a lui Emanuil Gojdu, asa cum a fost formulata in testamentul acestuia". Semnatarii petitiei isi exprima opozitia fata de infiintarea, printr-un acord guvernamental romano-maghiar, a unei fundatii Gojdu paralela celei reinfiintate dupa Revolutie cu ajutorul Bisericii Ortodoxe Romane si cer Guvernului sa nu impiedice aceasta fundatie in incercarea de a recupera integral averea Gojdu din Budapesta. (L.D.)

Basescu - Insotit de doi medici la Paris


Presedintele Basescu va pleca in vizita de lucru la Paris cu doi medici dupa el - Mihai Berteanu, seful clinicii de recuperare medicala de la Elias, si Constantin Popa, directorul Institutului de boli cerebro-vasculare, in calitate de neurolog - si va continua sa-si faca exercitiile de recuperare si in capitala Frantei. Doctorul Berteanu a anuntat ieri ca exista un risc mediu al deplasarii, pe care si l-au asumat atat doctorul, cat si pacientul, iar de la Paris, Basescu va reveni la Elias, unde va ramane internat pana la sfarsitul saptamanii viitoare. (Oana Stancu)

Autonomie - Frunda propune modelul catalan


Romaniei i s-ar putea aplica modelul catalan de autonomie, a afirmat ieri senatorul UDMR Gyorgy Frunda, conform Mediafax. "Sunt convins de faptul ca acesta va fi viitorul Romaniei. In Catalunia sunt circa 6.000.000 de oameni, cu guvern si parlament propriu", a spus el. Senatorul a argumentat ca judetele Romaniei sunt "prea mici, prea rigide si nu pot face fata exigentelor UE", iar regiunile de dezvoltare sunt foarte subiectiv constituite si nu reusesc sa absoarba fondurile europene. Ca atare, Romania va trebui sa conformizeze unitatile teritorial-administrative cu cele din UE, a sustinut Frunda. (A. N.)

×
Subiecte în articol: politic