x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

26 Mai 2006   •   00:00

Audiere publica - Propunere la Legea lustratiei

Deputatul Victor Ponta PSD a declarat ieri, la Audierea Publica "Lustratia in Romania - principiu sau instrument", ca exista mai multi tineri in PSD care ar sustine legea daca ar fi acceptat un amendament al acestora. Amendamentul respectiv prevede ca persoanele lustrabile, vizate de lege, nu pot candida, nu pot fi alese si nu pot fi numite timp de 10 ani de la intrarea in vigoare a legii pentru functiile de presedinte al Romaniei, deputat sau senator, ministru si prefect. (L.D.)

Funar - Preocupat de gainile lui Nastase

Senatorul PRM Gheorge Funar i-a solicitat ieri printr-o interpelare scrisa ministrului Gheorghe Flutur sa comunice cate oua au fost numarate si cate pasari au fost eutanasiate la ferma de la Cornu a lui Adrian Nastase si la "conacul" poetului Mircea Dinescu: "In cazul in care pasarile lor nu au fost eutanasiate, iar ouale lor nu au fost numarate si confiscate, va solicit sa-mi comunicati care au fost argumentele celor care nu au respectat ordinul si dispozitiile si ce sanctiuni s-au aplicat".

Severin - Posibila aderare la UE in 2008

Euroobservatorul PSD Adrian Severin a declarat ieri ca "in anumite cercuri s-a luat o decizie clara" ca Romania sa intre in UE in 2008 si ca aceasta amanare ar putea duce la renegocierea Tratatului de aderare. "Imi pare bine ca Anca Boagiu (ministrul Integrarii Europene - n.r.) nu este aici sa auda lucrul acesta, nu pentru ca nu l-ar sti, ci pentru ca nu i-ar face placere", a adaugat Severin. Anca Boagiu s-a declarat surprinsa ca Adrian Severin a "intrat in randul euroscepticilor", insa a refuzat sa comenteze declaratiile acestuia privind aderarea Romaniei la UE in 2008.

PSD - Tema de asumare pentru Guvern

Purtatorul de cuvant al PSD, senatorul Cristian Diaconescu, a propus ieri ca Guvernul sa-si asume raspunderea asupra unui program politic privind rezolvarea problemelor evidentiate in Raportul de tara, astfel incat sa se dea un semnal pozitiv in acest sens. "Foarte rapid, macar pana la discutarea in Parlamentul European, pana in 7-8 iunie, Guvernul, conform articolului 114 punct 1 din Constitutie, ar trebui sa-si angajeze raspunderea pe un program politic", a declarat Diaconescu.

×
Subiecte în articol: politic