x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

23 Mai 2006   •   00:00

Legea partidelor - Macovei se teme pentru legea ei

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a declarat ieri ca proiectul de lege privind finantarea partidelor politice a fost adoptat "cu greu" la Guvern si ca are "temeri si emotii" legate de ce se va intampla cu aceasta initiativa in Parlament, unde trebuie adoptata pana la toamna. Intarzierile privind adoptarea Legii finantarii partidelor politice au fost semnalate in raportul din 16 mai al Comisiei Europene, la capitolul "lupta impotriva coruptiei".

Interceptari - PNL vrea o alta institutie

Presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu a anuntat ieri ca la nivelul Biroului politic al PNL s-a decis ca interceptarile telefonice sa nu fie facute nici de SRI si nici de Parchetul General ci de o institutie autonoma, aflata sub control parlamentar. El a subliniat ca PNL va sustine existenta unei structuri independente care sa realizeze aceste interceptari si care sa lucreze cu celelalte structuri, respectiv SRI, Parchetul General. (Carmen Vintila)

Reuniune - Summit-ul Marii Negre la Bucuresti

Mai multi sefi de state, printre care presedintii Ucrainei, Moldovei, Georgiei, Armeniei si Azerbaijanului, dar si sefi de guverne din tarile regiunii Marii Negre sunt asteptati la Bucuresti in data de 5 iunie, cu ocazia Forumului Marii Negre pentru Dialog si Parteneriat, a anuntat ieri ministrul roman de Externe, Mihai Razvan Ungureanu. Forumul, o initiativa romaneasca, isi propune sa ajute tarile de la Marea Neagra sa anticipeze si sa rezolve potentialele probleme, inainte ca acestea sa devina surse de instabilitate si amenintari la adresa securitatii regionale. (Ana Ilie)

CNSAS - Inca un lot de dosare de la SRI

SRI a predat ieri Consiliului pentru Studierea Arhivelor fostei Securitati, un prim lot de 700 metri liniari de dosare considerate initial ca privind siguranta nationala, a anuntat presedintele Colegiului CNSAS, Claudiu Secasiu. Dosarele pe care SRI a inceput sa le predea ieri CNSAS faceau initial parte din cele clasificate ca privind siguranta nationala, dar au fost reevaluate in cadrul comisiei mixte CNSAS-SRI. Secasiu a precizat ca, potrivit calendarului convenit cu conducerea SRI, pana la sfarsitul lunii mai, Serviciul va incepe si predarea dosarelor de personal.

×
Subiecte în articol: politic