x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

13 Mai 2006   •   00:00

CNSAS - Baza de date de la SRI

SRI a transmis Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) o baza de date automata care contine toate elementele necesare regasirii operative a dosarelor predate. Potrivit unui comunicat de presa, SRI va initia de la 15 mai procesul de predare a cartotecii (fisele de evidenta), iar toate celelalte activitati de predare catre consiliu a documentelor prevazute de lege (dosare, microfilme) se vor desfasura conform planificarii stabilite in comun de cele doua institutii.

Motiune - Vadim se mai gandeste

"Personal, mie imi este absolut indiferent daca se semneaza sau nu se semneaza vreun protocol, de orice fel, cu PSD-ul", a spus ieri liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor. Cu toate acestea, el a subliniat ca cel care ar avea de pierdut, in cazul in care nu s-ar materializa proiectul de colaborare dintre cele doua partide aflate in opozitie, ar fi liderul PSD, Mircea Geoana, care, "daca da inapoi, este un om pierdut". Cat despre anuntata motiune de cenzura, Vadim a evitat sa dea un raspuns concret, precizand ca doreste sa fie "prudent" si ca PRM va lua o decizie saptamana viitoare. (Carmen Vintila)

Colegiul Director - Ministrii PD, la raport

Ministrii Vasile Blaga, Monica Macovei, Sulfina Barbu si Anca Boagiu vor prezenta astazi, in Colegiul Director al PD, situatia comparativa pe integrare din 2004, 2005 si 2006, in domeniile pe care acestia le administreaza. Totodata, se va realiza si o analiza a efectelor inundatiilor la nivel national, cele doua teme fiind urmate de discutii politice. Colegiul Director este format din membrii Biroului Permanent National si toti presedintii de organizatii ale PD, la care se adauga ministrii nominalizati de PD.

Numire - Subsecretar nou in MAE

Dan Dungaciu este noul subsecretar de stat pentru Romanii de Pretutindeni, in cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Premierul Calin Popescu Tariceanu a semnat joi decizia de numire a acestuia in functie, informeaza un comunicat al Guvernului. Decizia va intra insa in vigoare doar dupa publicarea in Monitorul Oficial.

Aprobare Guvern - 1.400 de masini pentru SRI


Serviciul Roman de Infor-matii isi va improspata si completa parcul auto dupa ce Guvernul a autorizat in ultima sedinta ca SRI sa atribuie un contract multianual de furnizare a 1.400 de autoturisme, precizeaza un comunicat al Executivului. Autoturismele vor fi procurate in regim de leasing financiar, valoarea estimata fiind de 60 de milioane lei RON. Contractele vor fi atribuite conform legislatiei privind achizitiile publice. (Aniela Nine)
×
Subiecte în articol: politic