x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

29 Apr 2006   •   00:00

Dancu - Un guvern PSD-PD-PNL posibil

Senatorul PSD Vasile Dancu nu exclude sa se ajunga, la un moment dat, in functie de evolutia scenei politice romanesti, la un guvern de uniune nationala PSD-PNL-PD. "S-ar putea naste noi formatiuni politice in Romania, depinde cum va evolua spectrul politic. Dar cred ca putem sa ajungem la un moment dat si la o configuratie PSD-PNL-PD. Acesta ar fi un guvern de uniune nationala", a declarat Dancu intr-o emisiune televizata, precizand ca partidele care ar ramane in afara acestui guvern ar fi UDMR, PRM si PNG.

Minoritati - Boc nu vrea teste in Romania

Presedintele PD, Emil Boc, a declarat ieri, dupa o intalnire cu o delegatie PPE, ca Romania va respecta standardele existente in UE, referitoare la drepturile minoritatilor nationale, dar nu poate fi teatru de incercari pentru aplicarea unor drepturi pe care alte state nu le-au acordat minoritatilor nationale. Vicepresedintele Delegatiei UE-Romania, europarlamentarul ungar Kinga Gal, a declarat insa: "E foarte important ca si comunitatea maghiara sa beneficieze de integrarea Romaniei in UE".

Propunere - Aprod la intrarea in Senat

Senatorul UDMR Eckstein Kovacs Peter va propune in Biroul Permanent al Senatului ca, in fata salii plenului, sa stea permanent un aprod care sa verifice cine intra. Eckstein Kovacs crede ca in acest fel se vor evita pe viitor incidente de genul celui cu nepoata Noricai Nicolai. "In Parlamentul European, consilierii parlamentarilor au acces in plen, insa niciodata nu se asaza pe fotoliile parlamentarilor", a mai spus Ekstein Kovacs, aratand ca la noi nu se intampla acelasi lucru. (Dana Piciu)

UDMR - Conditii pentru a accepta anticipate

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ieri ca ar considera alegerile anticipate necesare doar intr-un singur caz, acela in care Parlamentul nu ar functiona. "Dar anul acesta in nici un caz. Nici in anii viitori. Ar fi o greseala enorma sa ne gandim in 2006 la alegeri anticipate", a spus Marko Bela. El a adaugat ca: "Nu accept marginalizarea Parlamentului, nu avem nevoie de marirea atributiilor celorlalte puteri ale statului - Guvern si Presedintie - in dauna Parlamentului, sa ocolim legislativul prin ordonante de urgenta si asumarea raspunderii".

×
Subiecte în articol: politic