x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

27 Apr 2006   •   00:00

CEC si Loteria - Legi intoarse de la respingere

Deputatii au retrimis ieri la Comisia pentru politica economica proiectele de lege care prevedeau privatizarea CEC si a Loteriei Nationale, respinse saptamana trecuta de membrii comisiei, la propunerea reprezentantilor opozitiei. "In Comisia pentru politica economica s-a dat mai mult un vot pentru indisciplina, deoarece ministrul finantelor nu a fost prezent la discutii", a spus liberalul Cornel Popa, solicitand apoi retrimiterea proiectului, cerere aprobata cu 105 voturi pentru si 12 impotriva. (Carmen Vintila)

Adoptare tacita - Drepturi pentru tinerii supradotati

Deputatii au adoptat ieri tacit proiectul PC privind educatia tinerilor supradotati, capabili de performanta inalta. Proiectul creeaza un cadru adecvat nevoilor de afirmare si instruire diferentiata pentru tinerii supradotati si propune infiintarea unui Centru National de Instruire Diferentiata aflat in subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii. Acesta va realiza "programe-pilot" specifice educatiei tinerilor supradotati si va forma specialisti in metodologii de predare. (Carmen Vintila)

IMM - Dezbatere "umbrita"

Conservatorii considera ca "politicianismul unor deputati a umbrit dezbaterea politica pe tema IMM-urilor", organizata marti la Camera Deputatilor. "Observ cu amaraciune ca cei mai multi colegi ai nostri, fie ei de la putere (PD) sau din opozitie (PSD), nu au inteles apelul Partidului Conservator la o dezbatere constructiva menita a gasi solutii. Am avut surpriza sa constatam ca, dincolo de absenteismul masiv, colegii prezenti in sala au folosit microfonul pentru a ataca, pentru a acuza si pentru a-si face propaganda", a declarat deputatul PC Gratiela Iordache (foto). (Dana Piciu)

CNSAS - Presedintii de CJ, verificati

Presedinti si vicepresedinti de consilii judetene au fost prezenti ieri la sediul CNSAS pentru a-si depune actele de identitate in vederea reverificarilor privind colaborarea lor cu Securitatea. Unii dintre reprezentantii administratiei locale au refuzat sa vina la Bucuresti preferand sa trimita pe altcineva sa depuna copii de pe actele de identitate. Presedintele CJ Harghita a preferat sa trimita un reprezentant, iar presedintii si vicepresedintii de la Bistrita-Nasaud si Suceava au trimis doar copii de pe buletin. (Dana Piciu)

×
Subiecte în articol: politic