x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

06 Apr 2006   •   00:00

Proiect PC - Carduri, nu tichete de masa


Deputatii conservatori au initiat un proiect de lege prin care se prevede ca tichetele de masa sa fie inlocuite cu carduri. "In momentul in care acest proiect de lege va fi adoptat, estimam ca preturile la alimente vor scadea in medie cu 5%. Comerciantii care deconteaza tichetele de masa pentru a intra in posesia sumelor in numerar vor plati un comision mai mic, ceea ce va duce la scaderea adaosului comercial pentru alimente si implicit la scaderea preturilor", a spus deputatul PC Petru Calian. (Dana Piciu)

Comunism - Comisie de experti la Cotroceni

Traian Basescu a decis ieri sa infiinteze o Comisie prezidentiala pentru analiza dictaturii comuniste din Romania, condusa de istoricul si politogolul Vladimir Tismaneanu. Scopul Comisiei este "elaborarea unei sinteze stiintifice privind crimele si abuzurile regimului comunist din Romania, de la infiintarea sa si pana la Revolutia din decembrie 1989". Comisia va fi compusa dintr-un "grup de experti din care vor face parte personalitati de varf ale disidentei si opozitiei anticomuniste".

Decizie - Spatiu comercial la Parlament


Conducerea Camerei Deputatilor a hotarat ieri sa aloce un spatiu pentru deschiderea unei zone comercial-bancare pe baza de licitatii. Deputatii au luat aceasta decizie dupa ce o banca i-a informat ca doreste sa-si deschida o sucursala in Parlament. "Am decis sa incheiem orice fel de contract numai pe baza de licitatie publica", a anuntat presedintele Camerei, Bogdan Olteanu. Magazinele vor comercializa in special suveniruri pentru turisti. (Carmen Vintila)

Nemultumiri - Nastase si Manole fac reclamatii


Fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a solicitat Biroului Permanent un punct de vedere cu privire la incalcarea prevederilor constitutionale de catre procurorii de la Parchetul General, in cazul cercetarii sale ca urmare a unei plangeri facute de deputatul PNL Dragos Ujeniuc, care l-a acuzat de abuz in serviciu. Scrisoarea a fost trimisa Comisiei juridice, impreuna cu o reclamatie facuta de fostul candidat la prezidentiale Eduard Manole impotriva ministrului de Finante, Sebastian Vladescu, acuzat ca prin unele masuri luate impotriva unei societati comerciale ar fi savarsit fapte de natura penala. (C.V.)

Camera - Turianu, chemat la Abuzuri


Deputatii PNL Horia Uioreanu si Catalin Micula cer audierea lui Corneliu Turianu la Comisia de Abuzuri a Camerei Deputatilor, pentru a da explicatii cu privire la declaratiile conform carora premierul Tariceanu ar fi fost informator al fostei Securitati. Uioreanu a precizat ca legea CNSAS prevede ca persoanele care sunt lezate prin informatii false au dreptul de a se adresa instantelor, iar cele care ofera aceste informatii sunt pedepsite cu inchisoare de la trei luni la trei ani. (L.D.)

×
Subiecte în articol: politic