x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

04 Apr 2006   •   00:00

Excedent - PD cere rectificare bugetara


PD cere prim-ministrului sa faca o rectificare bugetara in cel mai scurt timp avand in vedere ca in trezorerie exista un excedent bugetar de circa 45.000 miliarde de lei. "Daca nu facem rectificarea acum, exista riscul, sub aspectul investitiilor publice, ca 2006 sa fie un an ratat", a declarat ieri presedintele executiv al PD, Adriean Videanu. Potrivit acestuia, la rectificarea de buget trebuie luate in calcul si veniturile din privatizare. Banii ar trebui alocati infrastructurii din transporturi, educatie si mediu, majorarii pensiilor si crizei medicamentelor, a aratat si Emil Boc. (Oana Stancu)

Dezbatere - "Manipularea prin presa"

Institutul de Studii Politice Conservatoare organizeaza astazi la Palatul Parlamentului dezbaterea publica "Manipularea prin presa". Evenimentul va reuni jurnalisti, analisti politici, directori media, reprezentanti ai societatii civile si oameni politici. Profesorul James Humphreys, specialist in consultanta politica si comunicare la Universitatea Kingston din Marea Britanie, va sustine o prelegere pe tema propusa si va dezbate, impreuna cu invitatii Institutului de Studii Politice Conservatoare, cauzele, mijloacele si efectele manipularii prin presa.

CJ Constanta - Test pentru Alianta


Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu (PSD), nu mai este presedinte. Curtea de Apel Iasi a decis ieri, prin pronuntare definitiva si irevocabila, ca sedinta de constituire a Consiliului Judetean Constanta, din iunie 2004, a fost facuta in afara legii. Ca atare, presedintele si cei doi vicepresedinti nu mai au drept de semnatura, iar prefectul judetului este obligat ca in 20 de zile sa convoace Consiliul Judetean, pentru desemnarea noii conduceri. Alegerile din CJ Constanta vor fi un adevarat test pentru Alianta D.A., stiut fiind ca PNL si PD nu se inteleg pe plan local. (Oana Stancu)

Probleme - Senatorul Lupoi, agresat


Senatorul independent Mihail Lupoi a fost agresat duminica seara, la iesirea din Parcul Herastrau, de catre soferul unui fost candidat la prezidentiale, Eduard Manole. Cum, din cauza aglomeratiei din fata parcului, cele doua masini nu au avut cum sa treaca in acelasi timp, si senatorul nu a putut sa faca loc, soferul Mercedesului 500 a coborat si, sustine Mitroi, l-a tras din masina si l-a lovit. Recunoscandu-l, agresorul si-a asezonat pumnii cu injuraturi gen "fir-ati ai dracu de senatori" si "fir-ati ai dracu de olteni, ca putiti a praz". Senatorul Lupoi a depus plangere la politie. (Aniela Nine)

Lustratie - Comandantii de nave, condamnati

Liderul PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, s-a pronuntat ieri impotriva prevederilor din Legea lustratiei, ce se refera la comandantii de nave si aeronave. "Consider ca este o mare greseala sa se incerce prin acest proiect de act normativ sa se introduca restrictii care sa vizeze anumite persoane. Aici ma refer clar la restrictia care l-ar putea viza pe actualul presedinte al tarii", a declarat premierul, excluzand asumarea raspunderii Guvernului pe acest proiect de lege.

Ordonanta Gojdu - Deputatii cer lamurirea votului

Conducerea Camerei Deputatilor a decis ieri sa ceara un punct de vedere al Comisiei pentru Regulament cu privire la votul dat saptamana trecuta pe ordonanta Gojdu. "Am solicitat o interpretare cu privire la modul in care se adopta si se resping legile de aprobare a ordonantelor de urgenta", a spus presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, care a sustinut ca prevederile Regulamentului sunt neclare si e posibil sa fie necesara o modificare a acestuia pentru ca "lucrurile sa fie clare". (Carmen Vintila)

Case sinistrati - Interdictie de vanzare pe 5 ani

Ministrul delegat pentru amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely, a declarat ieri ca va propune Executivului adoptarea unei hotarari de guvern in care sa se stipuleze ca, timp de cinci ani, casele construite pentru sinistrati sa nu poata fi vandute. "Deocamdata aceste case sunt in garantie, dar vom propune in termenul cel mai scurt adoptarea unui astfel de act normativ, pentru ca sunt bani de la bugetul de stat si nu le-am construit pentru a fi vandute", a spus Borbely. (Aniela Nine)

Ungaria - Prima viza de sedere

Prima viza nationala de sedere in Ungaria a fost eliberata ieri de Consulatul ungar din Miercurea-Ciuc, documentul fiind inmanat unei femei de 65 de ani din localitate, chiar de catre consulul general. Femeia merge in Ungaria la fiica si nepotul ei, dar nu doreste sa se stabilesca acolo. Consulul general al Consulatului Republicii Ungare din Miercurea-Ciuc, dr. Szabo Bela, a declarat ca aceasta viza are, in primul rand, rolul de a facilita intretinerea legaturilor personale ale beneficiarilor cu rudele aflate in Ungaria, pe o perioada mai lunga.
×
Subiecte în articol: politic