x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

29 Mar 2006   •   00:00

Legea lustratiei - Activistii, 10 ani fara functii


Persoanele care, conform Legii 187/1999, au facut politie politica sau au facut parte din structurile securitatii, nu vor putea avea acces la functiile de demnitate publica timp de 10 ani de zile, conform unui articol din legea lustratiei adoptat ieri de senatorii din comisiile juridica si de drepturile omului. Liberalii au propus ca si ierarhii Bisericii Ortodoxe numiti de Marea Adunare Nationala sa intre sub incidenta acestei legi, dar propunerea a fost respinsa. (Aniela Nine)

Pretentii la Senat - Catering si coafor


Informatiile despre viata parlamentara ar trebui afisate pe site-ul Senatului si in limba franceza, a propus ieri senatorul Razvan Theodorescu, deoarece in septembrie, Palatul Parlamentului va gazdui o adunare a Adunarii Parlamentare a Francofoniei, iar absenta unui astfel de site ar putea parea "cel putin ciudata daca nu foarte stanjenitoare". Tot ieri, secretarul general al Senatului a inaintat o propunere de contract cu o firma de catering, pentru ca senatorii sa aiba meniu diferit de cel de la bufetul deputatilor. Senatorii Teodor Melescanu si Paula Ivanescu au solicitat la randul lor amenajarea unui coafor in spatiile Senatului (Aniela Nine)

TÃşte-Ã -tÃşte - Mitrea vrea sa-si tina pesedistii


Secretarul general al PSD, Miron Mitrea si liderul PIN, Cozmin Gusa s-au retras ieri la un tÃşte-Ã -tÃşte in plen. "Am discutat cu el mai multe lucruri si i-am spus si punctul meu de vedere acela ca pesedistii trebuie sa ramana in PSD. Nu i-am spus lasa-i in pace, i-am spus politicos", a declarat Mitrea. Gusa a marturisit ca si-au dat unul altuia "ponturi din culise, destul de utile".

Cerere PRM - Radu Berceanu, verificat la averi


Deputatul PRM, Lia Olguta Vasilescu a solicitat ieri organelor abilitate sa se autosesizeze si sa verifice autenticitatea declaratiei de avere a senatorului democrat Radu Berceanu, precum si modul in care acesta a dobandit mai multe hoteluri, conturi bancare si locuinte inclusiv in Spania. Vasilescu a facut aceasta solicitare avand in vedere faptul ca Berceanu tocmai se zbate sa devina al doilea om in stat, si asupra lui planeaza suficiente suspiciuni incat sa se deschida o ancheta. (Carmen Vintila)

×
Subiecte în articol: politic