x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

23 Mar 2006   •   00:00

Decizie - Schimbare in cazul Frunda

Birourile permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor au hotarat ieri sa revina Comisiilor de politica externa analizarea cazului senatorului UDMR Gyorgy Frunda, care vor trebui sa intocmeasca in termen de zece zile un raport, a anuntat secretarul Camerei Deputatilor, Gelil Eserghep. Decizia a fost luata dupa ce comisiile parlamentare juridice l-au audiat pe senatorul UDMR si si-au declinat competenta. In plus, PRM-ului i s-a cerut sa aduca argumente la solicitarea de inlocuire a senatorului Gyorgy Frunda din delegatia Romaniei la APCE.

Refuz - Gheorghiof nu se vrea ministru

Premierul Tariceanu a declarat ieri ca "Titu Gheorghiof nu este atat de convins ca este potrivit" sa fie ministru pentru relatia cu Parlamentul. "Vom mai avea o discutie. Daca nu o sa vrea, nu pot sa-l oblig, vom propune pe altcineva", a spus Tariceanu. "Analizand apoi bunele si relele, am ajuns la concluzia ca locul meu este in Parlament, alaturi de Bogdan Olteanu, pentru ca stiu toate procedurile parlamentare", ne-a explicat Gheor-ghiof. El a apucat deja sa-si dea demisia din conducerea Camerei. (D.P., M.I.)

Parlament - Candidatii CNSAS, validati

Comisiile juridice reunite ale Parlamentului au validat ieri, prin vot secret, candidatii pentru Colegiul CNSAS. Astfel, cei 11 care vor forma Colegiul sunt: Dragos Petrescu - (Presedintie), Ticu Dumitrescu - (Guvern), Cornel Turianu si Dan Lazea - (PD), Claudiu Secasiu si Mircea Dinescu - (PNL), Florian Chiritescu, Cazemir Ionescu si Laurentiu Tanase - (PSD), Constantin Buchet - (PRM) si Ladislau Csendes (UDMR). Candidatii urmeaza sa fie validati azi si de plenul reunit al celor doua Camere. (Carmen Vintila)

Senat - Inlocuitor pentru Iorgovan

Senatorul PSD Antonie Iorgovan a sugerat ieri ca locul sau in Biroul Permanent va fi luat de Ilie Sarbu. "A innebunit cand a vazut biroul asta, el este fascinat de birouri, de functii, de mariri. Va dati seama, un om care a fost ministru si toata lumea s-a dat la o parte, si «Sa traiti, domnu’ ministru!», si jeep-uri, si garzi, si paragarzi, si amaratul de Iorgovan, care n-a fost nimic nimic niciodata si el... probabil ca va ajunge in acest birou", a spus Iorgovan, referindu-se la Sarbu. (Aniela Nine)

Macovei - "Marilena este extrem de loiala"

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a raspuns scurt intrebarilor ziaristilor cu privire la informatiile aparute in Jurnalul National potrivit carora purtatorul sau de cuvant, Marilena Stancu, se numeste de fapt Constantinescu si este sotia lui Ovidiu Constantinescu, PR manager la Rompetrol Rafinare: "Marilena este un profesionist extrem de bun, acest fapt fiind recunoscut in mediul jurnalistic. Este o persoana extrem de loiala si o sa ramana langa mine atata vreme cat o sa fiu ministru".

Cu fiola - Verestoy, banuit ca a baut

Deputatul PRM Gelil Eserghep a declarat ieri dupa sedinta Birourilor Permanente ale Camerei si Senatului ca, "daca li s-ar pune fiola parlamentarilor inainte de sedintele de acest gen, unii dintre ei nu ar intra". El l-a dat exemplu pe senatorul UDMR Verestoy Attila, care a tipat la Lucian Bolcas in timpul sedintei "pentru simplul fapt ca l-a intrerupt in timp ce vorbea". "Eu, personal, nu vad alta explicatie pentru comportamentul domnului Verestoy, decat ca a baut ceva. Explicatia lui a fost ca atunci cand e vorba de interesul UDMR striga cat vrea", a spus Eserghep. (Dana Piciu)
×
Subiecte în articol: politic