x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

08 Mar 2006   •   00:00

Tupeu liberal - Decontari pentru partid

Senatorii liberali au solicitat ieri conducerii Senatului sa le fie decontate din bugetul institutiei cheltuielile aferente deplasarii la Brasov din perioada 24-25 februarie, unde s-a desfasurat Delegatia Permanenta a PNL. Desi era vorba de o activitate de partid, liberalii si-au motivat cererea prin aceea ca discutiile vizau "prioritatile legislative ale Guvernului si ale parlamentarilor". In timpul sedintei conducerii Senatului, liberalii s-au razgandit si au retras solicitarea, declarand ca "nu au vrut sa creeze un precedent". (Aniela Nine)

UDMR - Nemultumiti de Basescu

Liderul UDMR Marko Bela s-a declarat ieri nemultumit de modul in care presedintele Basescu a reactionat cand PRM a anuntat organizarea unui miting la Odorheiu Secuiesc la 15 martie. "Am fi asteptat o reactie mult mai ferma privind aceasta atitudine", a afirmat Marko. Reamintind de evenimentele din 19-20 martie de la Targu-Mures, Marko a sustinut ca "o astfel de retorica", precum cea a PRM, este necesar sa fie primita cu o atitudine foarte ferma din partea tuturor. (Aniela Nine)

Camera - PSD mai castiga un deputat

Deputatul independent de Vrancea, Daniel Ionescu, a anuntat ieri in plenul Camerei Deputatilor ca va activa in grupul parlamentar al PSD. Daniel Ionescu a fost ales deputat pe listele parlamentare ale PRM, el demisionand in iunie 2005 din aceasta formatiune si devenind astfel deputat independent. Grupul parlamentar al PSD din Camera Deputatilor are in acest moment 112 membri.

Polul stangii - Iliescu prezent, Geoana absent

Ieri a avut loc prima dezbatere din seria celor dedicate relansarii stangii romanesti la care au participat senatorul PSD Ion Iliescu si presedintele Fortei Democrate, Petre Roman. Desi a confirmat participarea la dezbateri, liderul PSD Mircea Geoana nu a mai venit, fara sa anunte insa acest lucru. Roman a apreciat ca Geoana, in calitate de presedinte al PSD, "a avut de pierdut ca nu a venit la dezbateri". Iliescu si Roman au stabilit ca o a doua intalnire pe aceasta tema va avea loc peste aproximativ o luna. (Dana Piciu)

Pentru tineri - 20% subventie pentru case

Tinerii care nu au implinit 35 de ani si doresc sa isi construiasca pentru prima oara o casa prin contractarea unui credit ipotecar vor primi din partea statului o subventie de 20% din suma necesara, conform unui proiect de lege elaborat de Ministerul Transporturilor care va fi transmis in perioada urmatoare Parlamentului. "Au avut loc deja discutii cu Ministerul de Finante, urmand ca sumele necesare pentru cererile din acest an sa fie primite de catre minister la prima rectificare bugetara", a precizat ministrul de resort, Laszlo Borbely. (Aniela Nine)
×
Subiecte în articol: politic