x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

07 Feb 2006   •   00:00

Executiv - PNL insista pe transparenta

Comitetul Executiv al PNL cere printr-o rezolutie liberalilor din Guvern si din Parlament sa promoveze o serie de reglementari care sa faca transparenta relatia dintre puterile executiva si judecatoreasca, printre acestea figurand obligatia demnitarilor de a-si face publice discutiile cu reprezentanti ai Parchetelor. Aceste reglementari vor institui, de asemenea, obligatia magistratilor in cauza de a comunica aceste informatii CSM. Se va institui si obligatia demnitarilor de a anunta public ca fac obiectul unei urmariri penale.

Suspiciuni - Tariceanu asteapta raportul

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri ca va comenta afirmatiile sefului statului, potrivit carora "de prea multe ori mafia a ajuns pe masa Guvernului", dupa ce va analiza un raport pe aceasta tema. Tariceanu a precizat ca va astepta raportul, va discuta cu colegii din cabinet pentru a vedea daca astfel de afirmatii au vreun suport si apoi va face alte comentarii. Intrebat daca nu stie ce acte normative au trecut prin Guvern, premierul a raspuns: "Sigur ca stiu, dar sa spunem ca exista si riscul unor scapari".

Demisie - Leonida Lari a parasit PRM

Deputatul Leonida Lari a informat ieri conducerea Camerei ca nu mai face parte din grupul parlamentar al PRM, ca urmare a demisiei sale din partid. Potrivit vicepresedintelui PRM, Lucian Bolcas, conducerea partidului nu cunoaste motivele pentru care Lari a decis sa demisioneze: "Am asteptat o lamurire din partea ei privind motivele demisiei, de aceea nu am anuntat public acest lucru". (Carmen Vintila)

Revenire - Liga a fost reprimit in PD

Dupa intrarea in partid a primarului Craiovei, PD mai face un pas in lupta impotriva migratiei politice, reprimindu-l in partid pe Danut Liga, pe care tot PD l-a dat afara in martie 2004. La numai o luna, el aparea drept candidat PRM la Primaria Sectorului 2, a devenit apoi deputat PRM, a trecut la PC, iar din august 2005 este independent. Surse din PD, citate de Mediafax, spun ca si senatorul independent Dorel Onaca ar putea deveni membru PD. "Voi fi onorat daca voi fi acceptat in aceasta constructie popular-europeana", declara Onaca. (Oana Stancu)

Decizie - Gospodar nou la Camera

Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat ieri, cu majoritate de voturi, ca ministrul adjunct delegat pentru relatia cu Parlamentul, Georgeta Ionescu, sa fie numita in functia de secretar general al Camerei. Biroul Permanent a mai decis, cu unanimitate de voturi, ca actualul secretar general interimar, Mihai Ungheanu, sa ocupe functia de secretar general adjunct. Ionescu a fost propusa de PNL, iar Ungheanu - de PSD. Cele doua propuneri vor fi supuse votului plenului in sedinta de azi. (Carmen Vintila)
×
Subiecte în articol: politic