x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

09 Iul 2005   •   00:00

Suceava - Nichitean vrea inapoi in PD

Fostul vicepresedinte al PD Suceava, Brindusel Nichitean, intentioneaza saptamana viitoare sa depuna o cerere de reprimire in partid. Nichitean a spus ca nu se considera vinovat de acuzatia care i s-a adus ca ar fi fraudat alegerile generale din noiembrie 2004. Candidat la un post de senator pe listele Aliantei, el a fost trimis in judecata pentru ca ar fi votat de cinci ori la alegerile generale din 28 noiembrie.

Cotroceni - Consilier francez pe integrare

Presedintele Traian Basescu are un nou consilier pe probleme de integrare europeana - Hugnes de Chavagnac. Acesta a fost in perioada 2001-2004 consilier la Reprezentanta permanenta a Frantei pe langa Uniunea Europeana, iar din decembrie 2004, consilier la Directia de strategie, coordonare si analiza din cadrul Comisiei Europene.

Reexaminare - Lege returnata Parlamentului

Presedintele Traian Basescu a inapoiat inca o lege Parlamentului. Este vorba despre Legea privind unele masuri prealabile lucrarilor de reabilitare si extindere a infrastructurii feroviare publice trimisa spre reexaminare, dupa ce consilierii sai juridici au constatat ca prevederile legii legate de modul in care se face exproprietarire celor care detin terenuri pe care ar urma sa se extinda CFR contravine prevederilor constitutionale privind proprietatea. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic