x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

06 Iul 2005   •   00:00

Alianta D.A. - Batalie pe migratia politica

Liberalii vor depune la Parlament un proiect de lege referitor la interzicerea migratiei politice a alesilor locali. "Primarii sau consilierii care sunt exclusi sau parasesc partidul pe listele caruia au fost alesi isi pierd mandatul", a explicat ieri deputatul PNL Eugen Nicolaescu una dintre prevederi. Conform proiectului, consilieri demisionari sau exclusi vor fi inlocuiti de urmatorii supleanti inscrisi pe listele respectivei formatiuni politice. Deputatul PD Ioan Oltean a anuntat recent ca si democratii pregatesc un proiect de lege pe aceasta tema, declarand ca "persoanele care detin functii alese si care vor sa se inscrie in alt partid o vor putea face, insa isi vor pierde functiile".

Parlament - Cum isi pot pierde alesii mandatul

Parlamentarii isi vor pierde mandatul daca vor parasi partidul politic sau gruparea minoritatilor nationale pe lista careia au candidat, potrivit unui amendament adoptat ieri de Comisia pentru elaborarea statutului deputatilor si senatorilor. Presedintele comisiei, deputatul PNL Titu Gheorghiof, a precizat ca un alt amendament adoptat de comisia parlamentara comuna prevede ca pierderea sprijinului politic atrage incetarea de drept a calitatii pentru care a fost ales, fie in Biroul Permanent, fie in comisii.

Semnal - Aplicarea legilor, o problema

"Daca ne uitam in lege, suntem democrati, ba chiar intrecem democratiile vechi din Europa, dar daca ne uitam la aplicarea legii, acolo avem o problema", a declarat ieri presedintele Traian Basescu la Constanta, citat de Mediafax. Seful statului a mai spus ca marea problema pe care Romania o are in procesul de integrare europeana este faptul ca este judecata dupa continutul legilor, aratand ca "batalia" Comisiei Europene cu tara noastra este ca Justitia sa faca ce scrie in lege.

Vizita Grecia - Tariceanu, cu mama si nevasta

Prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu se afla, incepand de ieri, intr-o vizita oficiala in Republica Elena. Pe langa membrii delegatiei oficiale, Tariceanu este insotit in vizita in Grecia de mama sa, Alexandrina Louise Lazarescu, de origine greaca, si de sotia sa, Ioana, Guvernul precizand, printr-un comunicat, ca ele au fost invitate de Asociatia Grecilor din Romania si isi suporta cheltuielile de deplasare din surse proprii. (Aniela Nine)
×
Subiecte în articol: politic