x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

22 Iun 2005   •   00:00

Opinie - Basescu, despre motiunea PSD

Presedintele Traian Basescu declara ca nu ii este "frica" de motiunea de cenzura depusa la Parlament de PSD pe marginea pachetului legislativ privind justitia si proprietatea. "E doar un exercitiu, nici macar oratoric complet, al PSD. Ei au deocamdata mari probleme cu coruptia din interiorul lor, pe care trebuie s-o scoata la lumina, sa-si elimine balastul din interiorul partidului. Pana la a schimba un guvern e cale lunga", a spus seful statului la Radio France International.

Camera - Abilitare pentru Guvern

Deputatii au adoptat ieri Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonante cu amendamentele formulate de Comisia juridica a Camerei. Unul din amendamentele acceptate prevede ca Guvernul este abilitat sa emita ordonante in doua noi domenii, respectiv indeplinirea angajamentelor asumate in procesul de intregrare in UE si justitie - transparenta - drepturilor omului. Legea a fost adoptata cu 166 de voturi "pentru", 91 "impotriva" si o abtinere. Camera Deputatilor are calitate decizionala, legea fiind deja votata de Senat.

Declaratie - Guvernul, criticat de un deputat PD

Deputatul PD Romeo Raicu considera ca Guvernul Tariceanu si ministrul Sanatatii trebuie sa-si revizuiasca politica privind sistemul sanitar si de protectie sociala. El a afirmat ieri, intr-o declaratie politica, ca, prin Ordonanta de Urgenta 38/2005, "noul sistem nu sustine in nici un fel categoriile sociale defavorizate". Raicu sustine ca, in statele democratice, Guvernul, prin Ministerul Sanatatii, este responsabil de starea de sanatate a natiunii si ar trebui sa ia "decizii politice juste si ferme".

Observatori la PE - Bineveniti din 26 septembrie

Observatorii romani si bulgari la Parlamentul European vor fi primiti la forul legislativ al Uniunii din data de 26 septembrie. Ei vor "debuta" in cadrul sesiunii parlamentare care va incepe in acea zi la ora locala 17, transmite site-ul Novinite. Potrivit sefului secretariatului Parlamentului bulgar, aflat zilele trecute intr-o vizita la Bruxelles, Legislativul UE va deschide, in Romania si Bulgaria, cate un birou de informare, pentru ca cei interesati de cum functioneaza aceasta institutie europeana sa fie la curent cu ce se intampla la Bruxelles si Strasbourg. (Irina Cristea)
×
Subiecte în articol: politic