x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

07 Iun 2005   •   00:00


  • 8 iunie 2005
  • Integrare - Quayle, optimism cu conditii

    Ambasadorul britanic in Romania, Quinton Quayle, si-a exprimat ieri increderea, intr-un comunicat de presa, ca Bucurestiul se va alatura UE la 1 ianuarie 2007, "cu conditia sa implementeze toate angajamentele negociate", a afirmat ambasadorul Quayle, aratand ca Marea Britanie considera procesul de extindere a Uniunii un succes. Pregatirile Romaniei pentru integrarea in UE in 2007 trebuie sa continue, iar Guvernul britanic va continua procesul de ratificare a Tratatului de Aderare a Romaniei, a mai precizat ambasadorul Marii Britanii. (Gabriela Antoniu)

    Camera - Legea pescuitului a picat la vot

    Proiectul de lege privind resursele vii, pescuitul si acvacultura a picat ieri la votul final din plenul Camerei Deputatilor, cu 131 pentru, 95 impotriva si o abtinere, neintrunind numarul de voturi necesar unei legi organice, respectiv 167. Cu o zi in urma deputatii au aprobat proiectul de lege pe articole. Proiectul prevedea ca pescuitul sportiv de noapte pe cursurile de apa sau lacuri sa se desfasoare in sectoare clar delimitate de gestionarul resursei piscicole, impreuna cu asociatiile judetene. (Carmen Vintila)

    Acuzatii - Geoana i-a scris premierului

    Presedintele PSD, Mircea Geoana, i-a adresat ieri o scrisoare primului-ministru Calin Popescu-Tariceanu, in care sustine ca la nivel administrativ are loc o "epurare politica". Din acest motiv, Mircea Geoana ii solicita premierului Tariceanu o intalnire imediata, pentru a analiza situatia existenta si a stabili masurile urgente care se impun pentru "revenirea la normalitate".

    Conservatori - Apel la sprijin pentru PPE

    Purtatorul de cuvant al Partidului Conservator, Bogdan Ciuca, a declarat ieri ca partidele din Romania care vor sa se afilieze la PPE si cele care detin deja statutul de partid-asociat ar trebui sa se sprijine intre ele si nu sa isi puna piedici. "Interesul nostru, al Romaniei de data aceasta, este sa avem reprezentare cat mai consistenta in PPE. Plecand de la interesul Romaniei, ar trebui, si sunt convins ca asta va fi in final politica celor care doresc sa gaseasca corespondenta la acest grup, sa ne sprijinim unii pe ceilalti", a afirmat deputatul conservator. (Aniela Nine)
    ×
    Subiecte în articol: politic