x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Soluția găsită de umaniști pentru a opri creșterea prețurilor la produsele agricole românești

Soluția găsită de umaniști pentru a opri creșterea prețurilor la produsele agricole românești

de Redacția Jurnalul    |    24 Mar 2023   •   12:00
Soluția găsită de umaniști pentru a opri creșterea prețurilor la produsele agricole românești

Liderii Partidului Umanist Social Liberal i-au trimis premierului Nicolae Ciucă o solicitare de a interveni pentru a limita adaosurile comerciale la produsele agricole românești, o măsură care ar contribui la oprirea creșterii accelerate a prețurilor.

Potrivit umaniștilor, măsura, una temporară, ar fi determinată de întregul context economic actual.

„Considerăm că o astfel de măsură ar fi oportună în condițiile crizei pe care o traversăm și credem că o astfel de decizie fermă a guvernului ar fi complet justificată.

Propunerea noastră vine după numeroase discuții purtate cu producătorii români din sectorul agricol și de faptul că politica de achiziție a marilor lanțuri de magazine nu ține cont de relația preț de cost - preț de achiziție - preț de desfacere”, afirmă PUSL.

În timp ce producătorii români se zbat să supraviețuiască, retailerii din domeniu fac profituri uriașe, arată  umaniștii.

„Deși de multe ori roducătorii nu reușesc să își acopere nici măcar prețul de cost, între prețul de achiziție și cel de vânzare, ratele profitului depășesc 30-50% și, de aceea, limitarea adaosurilor comerciale, pentru o perioadă bine definită, este o posibilitate care ar trebui luată în calcul”, mai spune PUSL.

 

×