x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ionuț Stroe:Vocea fermierilor români a fost auzită. CE a propus un nou sprijin de aprox. 30 de mil. de euro

Ionuț Stroe:Vocea fermierilor români a fost auzită. CE a propus un nou sprijin de aprox. 30 de mil. de euro

de Redacția Jurnalul    |    02 Mai 2023   •   18:20
Ionuț Stroe:Vocea fermierilor români a fost auzită. CE a propus un nou sprijin de aprox. 30 de mil. de euro
Sursa foto: Hepta

Vocea fermierilor români a fost auzită la nivel european, afirmă ăppurtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, după ce Comisia Europeană a propus un nou sprijin de aproximativ 30 de milioane de euro pentru țara noastră.

„România e ascultată în UE, dacă știm să ne urmărim interesele. Vocea fermierilor români a fost auzită la nivel european. Prima veste bună este că va sosi foarte curând un ajutor în bani de la UE, după ce Comisia Europeană a propus un nou sprijin de aproximativ 30 de milioane de euro pentru țara noastră. El se adaugă celor 20 de milioane de euro, jumătate din fonduri europene și jumătate aprobat deja de Guvernul Ciucă”, scrie pe Facebook Ionuț Stroe.

El afirmă că la fel de important este că „se pune temporar o barieră cerealelor din Ucraina”.

„Femierii noștri și piața au nevoie de un moment de respiro, timp în care să luăm cele mai bune decizii. Până la 5 iunie, importul de cereale din Ucraina către România va fi oprit, ca urmare a activării clauzei de salvgardare de către Comisia Europeană. Iată că se poate. Trebuie să fim inteligenți și să folosim toată presiunea pentru ca UE să ne dea dreptate. România trebuie să continue să-și promoveze interesele la nivel european în aceeași manieră propusă de PNL, care s-a dovedit a fi cea câștigătoare pentru noi. Acțiunile și negocierile purtate de Premierul Nicolae Ionel Ciucă, cât și de Președintele Klaus Iohannis au dat roade. Abordarea deschisă către partenerii europeni este calea corectă”, încheie Stroe..

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: stroe fermieri