x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sustinere conditionata - Blocul National Sindical vrea posturi in administratie

Sustinere conditionata - Blocul National Sindical vrea posturi in administratie

05 Ian 2005   •   00:00

Lupta pentru posturile din Administratia publica se inteteste, pe lista solicitantilor adaugandu-se acum si Blocul National Sindical, care a conditionat sustinerea Guvernului de catre parlamentarii sindicalisti de obtinerea unor posturi in Administratia centrala si locala.

NEPUTINTA. Corneliu Ciontu spune ca, deocamdata, cei cinci deputati ai BNS nu pot fi exclusi din PRM
PRETENTII. Concret, conducerea BNS cere coalitiei de guvernamant sa cedeze sindicalistilor unele posturi de secretari de stat, de sefi de agentii guvernamentale, precum si 6 sau 7 posturi de subprefect, in judetele in care nu ridica pretentii UDMR si PUR, dupa cum a declarat BBC deputatul sindicalistilor Mircea Giurgiu. Pretentiile sindicalistilor vizeaza si Administratia locala, cel putin in judetul Cluj, Giurgiu declarand ca aici a fost imputernicit de conducerea BNS sa ceara posturi de directori in cadrul a sase directii si servicii deconcentrate: Inspectoratul Teritorial de Munca, Directia Agricola, Directia Silvica, Directia Sanitar-Veterinara si cea de Sanatate Publica sau Oficiul pentru Protectia Consumatorului.

Presedintele filialei Cluj a PNL, Marius Nicoara, a conditionat inceperea negocierilor de semnarea unui protocol de colaborare intre BNS si Alianta PNL-PD.

.

PRM ESTE IN EXPECTATIVA
Prim-vicepresedintele PRM, Corneliu Ciontu, nu s-a grabit sa comenteze declaratiile lui Mircea Giurgiu. "Este doar o declaratie a unuia dintre cei cinci deputati, fosti membri de sindicat. Pana cand nu vor semna un protocol cu Alianta PNL-PD, nu vrem sa luam vreo hotarare", a spus Ciontu. El a mai precizat ca "nu este normal ce incearca sa faca acesti oameni". "Ii dezonoreaza astfel de gesturi. Au intrat ca membri ai PRM in Parlament si inca mai sunt membri ai PRM. Deocamdata nu ii putem exclude din partid si nici ei nu si-au exprimat dorinta de a demisiona din partid. Asteptam sa avem elemente concrete pentru a lua o hotarare", a mai spus Ciontu. Liderul PRM a precizat ca a discutat cu cei cinci deputati in cauza, iar acestia si-au luat angajamentul "ca oameni de onoare" sa il informeze in momentul in care vor face pasul decisiv. Ciontu a mai spus ca asupra fostilor sindicalisti se fac mari presiuni din partea liderilor Blocului National Sindical pentru a se reorienta si ca Alianta PNL-PD este interesata de cele cinci voturi ale parlamentarilor, care insa, dupa parerea peremistului, "nu vor avea prea mare greutate in cazul legilor organice". (Aniela Nine, Dana Piciu)

×
Subiecte în articol: politic