x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tanczos Barna: Întâlnirea dintre premierii Marcel Ciolacu şi Viktor Orban - extrem de importantă

Tanczos Barna: Întâlnirea dintre premierii Marcel Ciolacu şi Viktor Orban - extrem de importantă

de Redacția Jurnalul    |    26 Iul 2024   •   20:45
Tanczos Barna: Întâlnirea dintre premierii Marcel Ciolacu şi Viktor Orban - extrem de importantă

Senatorul UDMR Tanczos Barna a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că întâlnirea de la Bucureşti dintre premierul Marcel Ciolacu şi omologul ungar, Viktor Orban, este extrem de importantă, atât din perspectiva relaţiilor bilaterale, cât şi în contextul războiului din vecinătate.

"E extrem de importantă (întâlnirea dintre Ciolacu şi Orban - n.r.) nu doar în perspectiva relaţiilor bilaterale, ci şi în contextul războiului ruso-ucrainean, pentru că cele două state de graniţă cu Ucraina, Ungaria şi România, au un rol primordial în tot ce înseamnă implementarea comună a deciziilor la nivel NATO, la nivelul Uniunii Europene. Suntem ţările care avem contact direct cu cei care pleacă, fug din Ucraina, din calea războiului, suntem ţările care am acordat cel mai mult sprijin cetăţenilor care încearcă să scape din Ucraina de acest conflict militar. Deci, colaborarea dintre Ungaria şi România, colaborarea şi dialogul permanent dintre premierii celor două state, membre ale Uniunii Europene, sunt extrem, extrem de importante", a spus Tanczos Barna.

Senatorul UDMR a fost prezent la Băile Tuşnad, la lucrările Universităţii de Vară "Tusvanyos", unde a participat la tradiţionala "masă rotundă a politicii naţionale", alături de mai mulţi reprezentanţi ai comunităţilor maghiare din Bazinul Carpatic şi din alte ţări europene, la dezbateri fiind prezent şi vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt.

AGERPRES

×