x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Acesta este motivul pentru care ne-am unit, pentru a le sparge 'cooperativa', pentru a nu-i lăsa pe români captivi într-o democraţie de mucava!

Tăriceanu: Acesta este motivul pentru care ne-am unit, pentru a le sparge 'cooperativa', pentru a nu-i lăsa pe români captivi într-o democraţie de mucava!

08 Noi 2020   •   15:09
Tăriceanu: Acesta este motivul pentru care ne-am unit, pentru a le sparge 'cooperativa', pentru a nu-i lăsa pe români captivi într-o democraţie de mucava!
Sursa foto: Lucian Alecu

Fuziunea dintre ALDE şi Pro România reprezintă reacţia sănătoasă la înţelegerea pe sub masă dintre PSD şi PNL pentru a scoate de pe scena politică partidele mai mici, a afirmat duminică Călin Popescu Tăriceanu, la Congresul de fuziune dintre cele două formaţiuni politice.

"Finalizăm astăzi fuziunea dintre cele două partide ale noastre. Trebuie să vă spun un lucru, de ce facem această fuziune? Pentru că este reacţia sănătoasă la înţelegerea pe sub masă dintre PSD şi PNL pentru a scoate de pe scena politică partidele mai mici. Este evident că cei mari nu au nevoie de opoziţie. Ei au nevoie de un sistem bipolar, în care să-şi paseze steagul guvernării de la unul la altul, sub deviza pe care o cunoaşteţi : 'La vremuri noi, tot noi!'. Şi ALDE şi PRO România sunt două partide care îi încurcă şi de aceea vor să scape de noi şi să-şi pună în aplicare planul. Acesta este motivul pentru care ne-am unit, pentru a le sparge 'cooperativa', pentru a nu-i lăsa pe români captivi într-o democraţie de mucava!", a spus Tăriceanu.

El a arătat că în urma fuziunii va fi format "noul USL, adică partidul PRO România Social Liberal".

"Vă aduc aminte că în 2011 răspunsul politic la criza politică creată şi amplificată de Băsescu şi PDL a fost crearea USL şi instalarea Guvernului Ponta. Victor Ponta, ca prim-ministru, a repus economia pe picioare, a redat pensionarilor pensiile tăiate şi salariaţilor veniturile amputate. E adevărat că atunci PSD şi PNL au avut curajul să se pună împreună. Ceea ce până atunci părea imposibil, atunci s-a realizat. Astăzi însă şi PSD şi PNL aş spune că nu sunt de partea bună a baricadei, sunt de partea greşită. Aşa că nu ne-a rămas decât nouă, împreună, să formăm noul USL, adică partidul PRO România Social Liberal", a susţinut Tăriceanu.

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu