x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: ALDE nu va onora invitaţia la consultări lansată de preşedintele Klaus Iohannis

Tăriceanu: ALDE nu va onora invitaţia la consultări lansată de preşedintele Klaus Iohannis

05 Apr 2019   •   18:43
Tăriceanu: ALDE nu va onora invitaţia la consultări lansată de preşedintele Klaus Iohannis

ALDE nu va onora invitaţia la consultări lansată de preşedintele Klaus Iohannis pe tema situaţiei din Justiţie, atât timp cât acesta "refuză să comenteze" despre prezenţa în fruntea Parchetului General a "unui executant jalnic al dispoziţiilor regimului comunisto-securist", a scris vineri pe pagina sa de Facebook preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE, transmite Agerpres.

"În general, domnul Iohannis nu e interesat de consultări reale, ci doar de simularea lor. Nu vrea dialog autentic, vrea doar să ţină predici de pe scările Cotrocenilor; nu are niciodată îndoieli şi nu doreşte să asculte părerea altora. Nu acceptăm să dezbatem teme de Justiţie, atât timp cât domnul Iohannis refuză să comenteze o problemă de maximă gravitate pentru aceasta. Una extrem de concretă şi de actuală, precum prezenţa în fruntea Parchetului General a unui executant jalnic al dispoziţiilor regimului comunisto-securist", afirmă Tăriceanu.

Liderul ALDE mai precizează că Augustin Lazăr trebuie să plece din funcţie "neîntârziat".

"Poziţia noastră e fermă, iar domnul Iohannis o cunoaşte: domnul Augustin Lazăr trebuie să plece din funcţie şi trebuie să o facă neîntârziat. Orice minut în funcţie constituie o palmă nemeritată pe obrazul celor care au avut curajul de a înfrunta făţiş regimul comunist în anii de tristă amintire", susţine Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis vineri o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări joia şi vinerea viitoare, la Palatul Cotroceni, pe tema situaţiei din Justiţie, a informat Administraţia Prezidenţială. 

×