x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tariceanu: "Basescu a spus ca alocatiile pentru inzestrearea armatei au fost insuficiente si ca are senzatia ca facem jocurile Rusiei."

Tariceanu: "Basescu a spus ca alocatiile pentru inzestrearea armatei au fost insuficiente si ca are senzatia ca facem jocurile Rusiei."

14 Oct 2008   •   00:00

Premierul Calin Popescu Tariceanu a inceput declaratia sa de presa declarind ca "Impresia mea a fost ca asistam la un joc politicianist din partea presedintelui Basescu, care s-a comportat ca un sef de partid".

"Astăzi a trebuit să întrerupem şedinţa de Guvern pentru că la ora două era programată şedinţa CSAT, unde am avut surprinderea să luăm cunoştinţă de decizia preşedintelui de a suspenda, de a ridica sau de a anula şedinţa pentru o serie de motive pe care, în parte, le-a explicat în conferinţa de presă. Impresia mea şi a colegilor mei a fost că mai degrabă asistăm la un joc politicianist în care preşedintele ţării nu face decât să se comporte ca un preşedinte al unui partid politic - şi ştiţi la care mă refer - şi foloseşte două instituţii, Preşedinţia şi CSAT, pentru a crea un subiect artificial în preajma campaniei electorale, atacând într-o manieră lipsită de orice fundament doi dintre miniştrii Cabinetului", a spus Tăriceanu.

"As vrea sa fac referire la un alt subiect la care presedintele a facut vorbire intr-o maniera pe care as numi-o aiuritoare, spunand ca alocatiile facute pentru inzestrea armatei au fost insuficiente si in acest fel se servesc interesele Rusiei."

"Acest lucru ne-a socat si ne-a surprins pe noi toti. In acesta chestiune doresc sa va spun foarte clar ca in legatura cu alcatuirea bugetului, responsabil este guvernul si premierul. In fiecare an, de cand sunt prim-ministru, bugetul Romaniei a fost indreptat in primul rand catre asigurarea elementelor esentiale securitatii nationale a Romaniei: educatie, sanatate, securitatea elementelor si nu a investi banii in echipamente care se degradeaza."

"Presedintele ataca intr-o maniera lipsita de fundament. Din cate stiu, Romania nu este amenintata de nimeni, nu este in stare de conflict", a mai declarat Tariceanu.

"A falfai pericole de acest gen nu face decat sa-mi aduca aminte de sistemul de propaganda din perioada comunista. Intotdeauna cand voi avea de ales intre a cheltui banii pe oameni sau pe tancuri voi alege prima optiune."

Despre salariile directorilor din agentiile nationale prim-ministrul a declarat: "Cei care sunt in conducerea companiilor nationale ar trebui sa aiba salariile in functie de activitatea pe care o desfasoara. Ne trezim ca avem salarii mai mari in zona de stat decat in zona privata fara sa existe performanta".
www.hotnews.ro



          


×
Subiecte în articol: politic