x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: Cer Guvernului Orban să vină în Parlament pentru a prezenta un plan serios de revenire a românilor la viața economică și socială

Tăriceanu: Cer Guvernului Orban să vină în Parlament pentru a prezenta un plan serios de revenire a românilor la viața economică și socială

07 Mai 2020   •   11:44
Tăriceanu: Cer Guvernului Orban să vină în Parlament pentru a prezenta un plan serios de revenire a românilor la viața economică și socială

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, solicită Guvernului Orban, prin intermediul unei postări pe contul său de Facebook, să prezinte Parlamentului un plan, pe o perioadă lungă, cu măsuri de revenire a românilor la viața economico-socială. Acesta a precizat că un refuz al premierului va duce la o moțiune de cenzură.

„Cer Guvernului Orban să vină în fața Parlamentului pentru a prezenta un plan serios de revenire a românilor la viața economică și socială. Nu un plan pentru 2 săptămâni, ci un plan care să aibă măsuri clare pe o perioadă mai lungă.

Refuzul de a veni în fața Parlamentului este dovada cea mai clară că nu au nici un plan, că nu fac decât propagandă și nimic altceva. Și atunci soluția nu este decât una singură: moțiune de cenzură!”, a scris Tăriceanu pe contul său de Facebook.

Președintele ALDE mai scrie că anunțul referitor la încetarea stării de urgență pe data de 15 mai ar fi trebuit să fie însoțit de o serie de măsuri pe care trebuie să le respectăm pentru a fi în siguranță.

„Anunțul autorităților că de la data de 15 mai măsurile restrictive vor fi “relaxate” (ce expresie tâmpită!) naște mai multă îngrijorare decât ușurare. Oamenii încep să-și pună întrebări despre cum vor trebui să gestioneze această libertate. Din păcate de la guvern nu primim decât alte întrebări, răspunsuri contradictorii care mai mult ne derutează sau asigurări că încă studiază, încă gândesc. Dacă ar fi să facem o comparație, la câte analize a zis Guvernul Orban că face, ajunge să depășească un laborator de analize.

Anunțul că de pe data de 15 mai nu se prelungește starea de urgență ar fi trebuit dublat instantaneu de lista măsurilor pe care trebuie să le luăm ca să fim în siguranță. Ar fi trebuit însoțită de precizări mai clare legat de libertatea de mișcare între localități. Ideea aruncată de dl Iohannis că între localități ne putem deplasa cu bicicletele este de-a dreptul…prefer să mă abțin. Vă rog să o caracterizați dvs! Ideea de a deschide hotelurile, dar a nu deschide restaurantele (măcar terasele într-o primă etapă) face parte din aceeași categorie de mai sus.”, a mai scris Călin Popescu-Tăriceanu.

15 MAI: DESCHIDERE SAU SEMI-ÎNCHIDERE? Anunțul autorităților că de la data de 15 mai măsurile restrictive vor fi...

Publicată de Calin Popescu Tariceanu pe Miercuri, 6 mai 2020
×