x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu, despre acuzaţiile Monicăi Macovei: Am cerut informaţii despre dosarele miniştrilor, doamna Macovei nu înţelege

Tăriceanu, despre acuzaţiile Monicăi Macovei: Am cerut informaţii despre dosarele miniştrilor, doamna Macovei nu înţelege

14 Mai 2016   •   19:02
Tăriceanu, despre acuzaţiile Monicăi Macovei: Am cerut informaţii despre dosarele miniştrilor, doamna Macovei nu înţelege

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, la Ploieşti, că a cerut să fie informat când era premier despre dosare în care erau cercetaţi miniştri, arătând că în felul acesta se procedează în alte ţări democratice.

Tăriceanu a fost întrebat cum comentează acuzaţiile Monicăi Macovei potrivit cărora, la momentul în care îndeplinea funcţia de premier, acesta îi cerea să fie informat "dinainte" despre "orice dosar care se face cu politicieni".

"Da, ca prim ministru, eu trebuie să fiu informat cu privire la orice cercetare care vizează un ministru pentru că răspunderea pentru membrii Cabinetului, prima răspundere o am eu, ca prim ministru. (...) E foarte important să ştiu dacă un ministru este anchetat pentru că eu, ca prim ministru, pot să iau în atare situaţie măsura demiterii lui înainte să iasă în spaţiul public un scandal pentru a proteja imaginea Guvernului şi a celorlalţi membri ai Cabinetului. (...) Doamna Macovei nu se pricepe şi nu înţelege aceste lucruri care sunt politice şi, de aceea, peste tot, în toată lumea, în momentul în care un ministru face obiectul unei cercetări, primul ministru este informat. (...) Aşa trebuie făcut!", a explicat Tăriceanu.

Întrebat dacă este adevărat că a cerut să fie informat despre toate dosarele cu politicieni, fostul premier a spus că e vorba despre membrii Guvernului.

"Este vorba despre membrii Guvernului şi vă rog să înţelegeţi bine această poziţie. (...) Vă rog să verificaţi cum se întâmplă în alte ţări democratice, că în felul acesta se procedează", a adăugat Tăriceanu.

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, în urmă cu o săptămână, în Prahova, că, atunci când era ministru al Justiţiei fostul premier Călin Popescu Tăriceanu îi cerea să fie informat "dinainte" despre "orice dosar care se face cu politicieni", punctând că acesta era preocupat să "scape" de DNA.

"Eu nu am văzut om mai înverşunat împotriva DNA-ului decât Tăriceanu. De când eram în Guvern, când am făcut DNA-ul în 2005, el era prim ministru. De atunci, singura lui grijă este cum să scape de DNA şi de declaraţiile publice de avere. (...) Eu ţin minte, de exemplu, că îl contraziceam pe Tăriceanu, care zicea "Monica, eu vreau să fiu informat dinainte despre orice dosar care se face cu politicieni". Înainte, adică şi în timpul în care sunt măsuri de supraveghere: interceptări, filmări", a afirmat Macovei într-un discurs.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a efectuat, sâmbătă, o vizită în judeţul Prahova. AGERPRES/

×