x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu, despre fuziunea dintre ALDE și Pro România: Vom fi ultima redută în apărarea drepturilor şi libertăţilor românilor

Tăriceanu, despre fuziunea dintre ALDE și Pro România: Vom fi ultima redută în apărarea drepturilor şi libertăţilor românilor

08 Noi 2020   •   15:59
Tăriceanu, despre fuziunea dintre ALDE și Pro România: Vom fi ultima redută în apărarea drepturilor şi libertăţilor românilor
Sursa foto: Lucian Alecu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că noul partid va fi "fi ultima redută în apărarea drepturilor şi libertăţilor românilor", care se va "bate pentru libertăţile fiecăruia, dar şi pentru drepturile economice câştigate".

"Noi vom spune nu concedierilor colective, noi vom spune nu supraimpozitării celor care produc! Dar vom spune da naţionalismului economic şi sprijinirii firmelor româneşti! Vom sprijini firmele şi produsele româneşti, pentru că, da, eu cred în continuare, chiar dacă am o vârstă, mai am o naivitate: cred că România trebuie să ajungă să fie a şasea putere economică a Europei. Suntem a şasea ţară ca mărime după suprafaţa geografică şi după populaţie, nu văd ce ne-ar împiedica, cu un plan, un program, un proiect naţional să ajungem a şasea naţiune economică a Europei. (...) Nu vreau să vă vindem iluzii, să ştiţi. Ştim ce avem de făcut pentru 2021 şi după aceea. Vă spun că, în primul rând, aşa cum aţi văzut , priorităţile noastre sunt să-i protejăm la nivel de persoană fizică pe cei care au nevoie, pentru a nu rămâne nimeni în spate, a nu fi lăsat nimeni în urmă şi trebuie să ajutăm companiile româneşti să depăşească criza economică", a declarat Tăriceanu, la Congresul de fuziune dintre Alde și Pro România.

Măsurile propuse de PRO România Social Liberal, pe scurt: 

Venitul Minim de Criză: asigurarea resurselor minime pe perioada crizei pentru fiecare român din țară sau din străinătate. Se acordă tuturor celor care au venituri sub 2000 de lei.

Sprijinul Economic de Criză: plan anticriză care permite IMM-urilor să-și continue activitatea și să păstreze locurile de muncă. Acesta prevede reduceri de TVA, anularea unor obligații fiscale, sprijin pentru plata chiriilor, amânarea unor rate bancare, redeschiderea afacerilor, acordarea de granturi și eficientizarea programului IMM Invest. 

Educație: reîntoarcerea în școli, în condiții de siguranță, și testarea repetată a tuturor celor din sistemul de învățământ. De asemenea, se propune redeschiderea cabinetelor medicale școlare pentru trierea, testarea și supravegherea elevilor.

Sănătate: implementarea unui program care să permită testarea tuturor, cu decontare pentru cei care optează să se testeze în privat. 

PROmisiunea relansării economice: Se propune un Proiect Național de Investiții în infrastructură, agricultură, educație, sănătate și mediu. Pentru reconstrucția României post-criză, se instituie PROiectul România - Marile Reforme în administrația publică și fiscală. Totodată, PRO România militează pentru redarea demnității și respectului pentru haina militară prin revenirea la forma inițială a legii 223/2015.

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu