x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: "Măi, Puiule, ce te-a apucat să spui asta?"

Tăriceanu: "Măi, Puiule, ce te-a apucat să spui asta?"

03 Iun 2008   •   00:00

Călin Popescu Tăriceanu l-a criticat, în BPC, pe vicepreşedintele Puiu Haşotti pentru afirmaţia privind susţinerea lui Sorin Oprescu făcută înaintea şedinţei şi a explicat eşecul lui Orban prin faptul că electoratul a votat politic, declară surse din partid.

"Măi, Puiule, ce te-a apucat să spui asta? Mai gîndiţi-vă şi voi cînd faceţi astfel de declaraţii", i-ar fi spus Tăriceanu lui Haşotti, referindu-se astfel şi la declaraţiile pe aceeaşi temă făcute duminică seară de Crin Antonescu. Sursele citate au menţionat că Tăriceanu a precizat că Bucureştiul nu mai este bătălia PNL, care ar trebui să îşi cantoneze forţele pentru a-l susţine pe Chiliman în turul doi, la Primăria Sectorului 1.

Un alt lider PNL care s-a arătat deranjat de declaraţiile favorabile susţinerii lui Oprescu de către PNL a fost Adrian Iorgulescu, care a susţinut că "este inaceptabil" şi "nu este normal" ca unii lideri să iasă cu afirmaţii de acest gen înainte de discuţiile în BPC.

De afirmaţiile lui Iorgulescu s-a simiţit vizat vicepreşedintele Crin Antonescu, acesta încercînd să dea explicaţii.

În ceea ce priveşte scorul obţinut de Ludovic Orban la Primăria Capitalei, sursele PNL au menţionat că Tăriceanu a evitat să critice prestaţia candidatului PNL, preferînd să dea o explicaţie eşecului său din Bucureşti.

"Am fost trei partide mari care ne-am luptat pe proiecte. Toată lumea a zis că Orban a avut cele mai bune proiecte şi toţi analiştii au spus asta, însă bucureştenii au votat politic, nu pe proiecte. E confruntarea lor, nu au decît să o facă", ar fi spus preşedintele PNL, potrivit surselor liberale.

Un alt subiect discutat de liberali a mai fost eşecul de la Cluj al liberalului Marius Nicoară, care i-a anunţat pe liderii PNL că-şi va da demisia din fruntea organizaţiei, dar care a fost apărat de premier, care a menţionat că "este de înţeles situaţia lui", avînd în vedere că la Cluj succesul a aparţinut lui Boc şi PDL.

În plus, sursele PNL au menţionat că Bogdan Olteanu, coordonatorul politic al campaniei PNL, a subliniat că liberalii au obţinut cel mai bun scor la locale, dar nu a ezitat să remarce că "se putea şi mai bine".

Conform surselor citate, rezultatele la alegeri vor fi analizate după turul doi al alegerilor, în Delegaţia Permanentă din 23 iunie, cînd liderii PNL vor decide dacă se impun sancţiuni pentru organizaţiile care au obţinut scoruri slabe.

  • Mediafax
          

×
Subiecte în articol: politic pnl