x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică ŢEBEA / Campanie liberală în cimitir!

ŢEBEA / Campanie liberală în cimitir!

de Monalise Hihn    |    24 Noi 2008   •   00:00

Somnul de veci al morţilor din cimitirul de la Ţebea a fost tulburat de campania electorală. Reprezentanţii PNL au postat în Cimitirul Eroilor, în care îşi află odihna veşnică Avram Iancu, un banner al candidatului Ben-Oni Ardelean, care îşi încearcă norocul în Colegiul nr. 1 pentru Senat în judeţul Hunedoara.



"Nu ştiu cine le-a pus. Ne pare foarte rău. Numai dacă s-au pus ieri. N-am avut timp să verificăm. Am fost la Brad, la Crişcior în campanie. O să vedem dacă le-au pus şi o să le dăm jos!", a declarat pentru Jurnalul Na­ţio­nal viceprimarul comunei Baia de Criş, Lu­cian Miclean (PNL). Candidatul al cărui banner a fost postat în cimitirul de la Ţebea, Ben-Oni Ardelean, nu avea habar că a ajuns să îşi facă propagandă pentru cei trecuţi în lumea celor drepţi: "Aud pentru prima oară aşa ceva. Nu eu l-am pus acolo. Şi unde e am­pla­sat?! E jos sau chiar în cimitir?! Verific. Eu chiar sunt în drum spre Brad. Nu am cu­noştinţă de aşa ceva".

La rândul său, primarul liberal al comunei Baia de Criş, Horia Farcaş, ne-a declarat, vizibil iritat de întrebare: "De la preot avea aprobarea. E lângă cimitir, şi?! Eu nu sunt de ieri, de azi primar. Când le-am dat aprobare domnilor Păunescu şi Iliescu să planteze un gorun cum a fost? Şi au venit îmbrăcaţi în roşu. O să iau bannerul jos mâine şi nu că mi-e frică de cineva. Nu mă feresc de nimeni. N-o să-l dau jos că aveţi impresia că faceţi voi un bine ţării scriind de un banner. Atât ştiţi să faceţi, să scrieţi de rău". Pe de altă parte, surse neoficiale declară că liberalii hunedoreni sunt atraşi tare de cele sfinte: ei plătesc excursii la mănăstiri pensionarilor din judeţ.

Liberalii hunedoreni nu sunt la prima is­pra­vă de acest fel în această campanie electo­rală. Candidatul în Colegiul numărul 3 pentru Senat în judeţul Hunedoara, Dan Radu Ruşanu, le oferă devenilor consultaţii medi­cale gratuite în biroul său parlamentar. Oa­me­nii îşi pot măsura tensiunea şi glicemia în mod gratuit, între anumite ore. La sfârşitul lu­nii septembrie, zeci de sticle cu vin, pe care era înscris numele primarului municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada, şi ale candi­da­ţilor liberali în Colegiul Hunedoara la Senat şi Camera Deputaţilor, Dan Radu Ruşanu şi Puiu Radu, au fost împărţite tinerilor că­să­to­riţi şi familiilor de bătrâni care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Deşi admitea că sticlele respective au fost împărţite chiar în se­diul Primăriei, dar şi la o manifestare organizată de administraţia locală, Puiu Radu spu­nea la vremea respectivă că nu era vorba des­pre campanie electorală.

×
Subiecte în articol: politic