x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tensiuni la guvernare. Vasile Dîncu, discuții la Palatul Victoria cu premierul Nicolae Ciucă

Tensiuni la guvernare. Vasile Dîncu, discuții la Palatul Victoria cu premierul Nicolae Ciucă

17 Oct 2022   •   10:55
Tensiuni la guvernare. Vasile Dîncu, discuții la Palatul Victoria cu premierul Nicolae Ciucă

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a ajuns, luni dimineață, la Palatul Victoria, pentru o discuție cu premierul Nicolae Ciucă.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a ajuns la Palatul Victoria în jurul orei 10.30.

Premierul Nicolae Ciucă afirma joi că îl așteaptă pe Vasile Dîncu să revină în țară pentru a avea „o discuție cât se poate de deschisă” despre declarațiile potrivit cărora șansă a păcii în acest moment poate să fie o negociere cu Rusia.

„Îl aștept pe dl. ministru Dîncu să revină în țară de la ministerfiala NATO. Trebuie să avem o discuție cât se poate de deschisă față de opinia dumnealui. Nu este o opinie a guvernului și atunci va trebui să tranșăm foarte clar acest aspect”, spune Nicolae Ciucă, întrebat dacă îl va remania pe Vasile Dîncu.

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat marți, în cadrul unei conferințe de presă, despre declarațiile ministrului Apărării, Vasile Dîncu, care ar fi spus că singura șansă a păcii în acest moment poate să fie o negociere cu Rusia.

„În acest război Rusia atacă Ucraina. Ucrainenii plătesc prețul de sânge în acest război și trebuie să acceptăm ideea cu toții că doar Ucraina va decide când și cum și ce negociază. Această poziție este poziția noastră oficială, este poziția oficială a UE și probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei să afle aceste poziții”, a declarat Iohannis.

USR a depus o solicitare la Biroul Permanent pentru ca ministrul Apărării, Vasile Dîncu, să fie chemat la Camera Deputaților, pentru a da explicații cu privire la „declarațiile recente prin care amplifică propaganda rusească și aduce prejudicii parteneriatelor României cu UE și NATO”.

„Nu este prima dată când ministrul Apărării își dovedește din plin incompetența, dar ultimele declarații, potrivit cărora NATO și SUA trebuie să negocieze cu Rusia, pentru că politicienii ucraineni nu-și pot asuma pierderi de teritorii, le întrec pe toate. Înțelegem că PSD – asemenea celorlalte partide din vechea clasă politică - este plin de trompete rusești, dar este inacceptabil ca ministrul român al Apărării să manifeste public poziții disonante cu partenerii europeni și internaționali. Îl așteptăm pe domnul Dîncu să explice în Parlament de ce îmbrățișează tot mai des retorica Kremlinului, cum îi așteptăm și pe domnii Ciucă și Ciolacu să ia atitudine față de prestația tot mai lamentabilă a ministrului Vasile Dîncu”, a declarat Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaților.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Vasile Dîncu