x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tensiuni Orban-Roman pe tema actului adițional la protocolul coaliției

Tensiuni Orban-Roman pe tema actului adițional la protocolul coaliției

26 Apr 2021   •   12:02
Tensiuni Orban-Roman pe tema actului adițional la protocolul coaliției
Sursa foto: Lucian Alecu

Liderul PNL, Ludovic Orban, și deputatul liberal Florin Roman s-au contrazis, luni, în ședința Biroului Executiv pe tema actului adițional la protocolul coaliției de guvernare, potrivit unor surse din conducerea partidului. Roman - „Înlocuiește Constituția”, Orban - „Nu înlocuiește nimic”.

„Ludovic (Orban - n.r.) a vrut să supună la vot actul adițional la funcționarea coaliției, dar Florin Roman a zis mai bine nu, fiindcă înlocuiește Constituția”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din conducerea PNL.

Potrivit surselor citate, Orban a reacționat și a explicat că documentul nu înlocuiește nimic și că procedura de demitere a miniștrilor rămâne la premier, dar revocarea se va face cu o informare prealabilă.

„Nu s-a mai spus nimic la vot”, au precizat sursele.

Cererea de revocare a unui ministru va fi trimisă președintelui de către premier după informarea prealabilă a formațiunii politice care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare făcută de premier, arată actul adițional convenit de liderii coaliției săptămâna trecută.

×
Subiecte în articol: ludovic orban