x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Timiş: Absenţa de la votul moţiunii, troc între PDL şi PNL?

Timiş: Absenţa de la votul moţiunii, troc între PDL şi PNL?

de Mircea Opris    |    14 Oct 2009   •   00:00

Liberalii timişeni susţin că membrii ai conducerii PDL Timiş au încercat să îi ofere suma de 50 de mii de euro deputaului PNL de Timiş Claudiu Ţaga, pentru a absenta de la votarea moţiunii de cenzură în urma căruia a căzut guvernul Boc.



Afirmaţia aparţine chiar preşedintelui PNL Timiş, senatorul Nicolae Robu. Mai mult, Claudiu Ţaga susţine că acelaşi gen de ofertă l-ar fi primit şi alţi trei colegi parlamentari. De cealaltă parte, şefii democraţilor timişeni neagă că i-ar fi oferit bani lui Ţaga şi că, mai mult, acesta ar fi încercat să negocieze cu ei trecerea sa în PDL.


ACUZE GRAVE
Preşedintele PNL Timiş, senatorul Nicolae Robu, a declarat că ştie un caz în care unui parlamentar liberal i s-au oferit 50 de mii de euro pentru a absenta de la votarea moţiunii de cenzură.
"Când s-a văzut strâmtorată, această clică, în disperare de cauză, s-a dedat la cele mai mârşave lucruri: racolarea de parlamentari şi alţi aleşi ai PNL - oameni de proastă factură, desigur, bine camuflaţi până acum - prin mită, materializată inclusive în bani gheaţă şi şantaj. Cunosc cazul concret al unui coleg căruia i s-au oferit 50 000 de euro, bani gheaţă, ca să lipsească de la vot", a declarat Robu.

Deputatul PNL Claudiu Ţaga susţine că i s-au oferit "privilegii" din partea unor lideri locali ai PDL, pentru ca să lipsească de la votarea moţiunii  şi chiar l-au invitat să spună pentru ce sumă ar face acest lucru. Parlamentarul a afirmat că a fost abordat de către deputatul PDL de Timiş, Alin Popoviciu şi de preşedintele CJ Timiş şi preşedinte la PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, care i-au propus diverse "privilegii" pentru a nu apărea la voatera moţiunii.
"N-am primit oferta ca sumă exactă, pentru că în momentul in care mi s-a propus să spun eu o sumă, eu n-am spus niciun fel de sumă. Şi s-au propus alte privilegii legate de serviciul de parlamentar în colegiu, numai că ei nu au înţeles că eu nu sunt de vânzare", a declarat Claudiu Ţaga.

Liberalul a mai spus că a încercat să le organizeze celor doi "un flagrant", însă nu a reuşit. "Am avut chiar o discuţie. Eu chiar am vrut să le fac un flagrant, dar nu mi-a ieşit. Că ei sunt oameni de onoare, mi-au propus dacă am nevoie de vreo sală de sport, de vreo nu ştiu ce, prostii din astea", a mai spus Claudiu Ţaga. El a mai spus că prima ofertă i s-a făcut joia trecută, iar sâmbătă şi luni a mai avut discuţii pe această temă cu Alin Popoviciu şi Constantin Ostaficiuc.
PDL CONTRAATACĂ
Surse din conducerea PDL Timiş neagă total că lui Claudiu Ţaga i s-ar fi oferit bani sau orice altceva. În plus, aceleaşi surse susţin că Ţaga face "jocul murdar al unor grupuri de interese din Timiş, inclusiv din sfera PSD. El este acţionar şi fost amanger al unei firme de topografie şi cadastru care încasează milioane de euro de la Ministerul Agriculturii. Despre caz s-a scris deja în presa centrală. În plus, am fost avertizaţi că domnul Ţaga a lucrat şi probabil mai lucrează încă, ca şi ofiţşer acoperit".

Deputatul Alin Popoviciu a recunoscut că a avut două întâlniri cu deputatul  Claudiu Ţaga, însă susţine că  a discutat trecerea deputatului liberal la PDL. Preşedintele PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, consideră că povestea miturii deputatului liberal nu se suţine şi nu există probe pentru astfel de acuzaţii. "Domnul Ţaga m-a contactat prin deputatul Alin Popoviciu şi şi-.a manifestat dorinţa de a intra în PDL. Am avut o singură întâlnire cu el, sâmbăta trecută, în care mi-a prezentat admiraţia sa faţă de Elena Udrea, ţinând cont că Ţaga a fpăcut parte din comisia parlamentară de ancheta a doamnei Udrea. Mi-a spus că i-a dus chiar şi un buchet de flori şi că nu a participat la ultima şedinţă a comisiei, la luarea deciziei. Mi-a zis că doreşte să intre în PDL, dar că încă nu este momentul. Însă mi-a prezentat nişte condiţii pentru a veni în partid, condiţii cu care nu sunt de accord şi nu le-am putut accepta. Am discutat doar vreo 10 minute", a declarat Constantin Ostaficiuc, preşedintele PDL Timiş.

Jurnalul Naţional vă prezintă textul mesajului SMS primit de către deputatul Claudiu Ţaga, precum şi numărul de telefon mobil de pe care mesajul a fost trimis.
· nr. telefonului de pe care s-a transmis SMS-ul : 0732903918

· continut: "D-le Deputat, conform discutiilor avute azi la iesirea de la plen cu prietenul nostrum comun ,va garantam ca vom pune in aplicare tot ce s-a discutat, doar in conditiile spuse de prietenul comun, imediat ce va veti intoarce in Timisoara. Avand convingerea ca suntem cu totii oamani de onoare cred ca ne vom respecta fiecare cuvantul dat si va multumesc pentru asta. Al d-voastra  prieten".

×
Subiecte în articol: politic