x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tomac către liderii PNL şi USR: Haideţi să depunem odată moţiunea de cenzură

Tomac către liderii PNL şi USR: Haideţi să depunem odată moţiunea de cenzură

10 Noi 2018   •   17:32
Tomac către liderii PNL şi USR: Haideţi să depunem odată moţiunea de cenzură

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, face un apel la liderii PNL, Ludovic Orban, şi USR, Dan Barna, să depună împreună moţiunea de cenzură, în contextul informaţiilor vehiculate în spaţiul public, sâmbătă, referitoare la o demisie a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.


"Domnule preşedinte Orban, domnule preşedinte Barna, a demisionat ministrul responsabil de pregătirea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie. Demisia ministrului Negrescu demonstrează că Guvernul Dăncilă nu este pregătit să preia preşedinţia rotativă a UE. Haideţi să depunem odată moţiunea de cenzură! Dacă nu acum, atunci când şi pentru ce?", a scris Tomac, pe Facebook.

Presa centrală a relatat sâmbătă că ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi-ar fi depus demisia din funcţie.

Întrebată, la un post de televiziune, dacă poate confirma această informaţie, Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene, a precizat: "Din câte înţeleg, s-a produs această demisie a domnului Negrescu". Ea a comentat că, "probabil, ceea ce l-a determinat să recurgă la acest gest a fost ceva de natură personală". Mai mult, întrebată ce se va întâmpla cu acest portofoliu, în condiţiile în care mai sunt mai puţin de două luni până când România va prelua preşedinţia semestrială rotativă a Consiliului UE, Rovana Plumb a răspuns: "Vom vedea ce decizie va lua doamna prim-ministru în perioada imediat următoare, dar vă asigur că suntem pregătiţi pentru preluarea preşedinţiei". AGERPRES

×