x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tomac: Românii de peste Prut au demonstrat că sunt la fel de europeni ca noi

Tomac: Românii de peste Prut au demonstrat că sunt la fel de europeni ca noi

06 Mai 2022   •   00:00
Tomac: Românii de peste Prut au demonstrat că sunt la fel de europeni ca noi

Euerodeputatul Eugen Tomac a cerut cere oficialilor de la Bruxelles să „dea imediat curs procesului de aderare a Republicii Moldova la UE”: „Românii de peste Prut au demonstrat că sunt la fel de europeni ca noi”.

„Republica Moldova, mai aproape de UE. Membrii Parlamentului European au votat astăzi, în unanimitate, pentru ca Republica Moldova să primească statutul de țară candidată la UE. Peste 50% dintre cetățenii Republicii Moldova sunt cetățeni ai Uniunii Europene. Românii de peste Prut au votat în repetate rânduri în favoarea traseului european al Republicii Moldova și au demonstrat că sunt la fel de europeni ca noi”, scrie pe Facebook europarlamentarul Eugen Tomac.

El cere oficialilor de la Bruxelles să „dea imediat curs procesului de aderare a Republicii Moldova la UE”.

„Am fost cu toții impresionați de solidaritatea fără margini pe care au manifestat-o față de refugiații ucraineni, cât de frumos i-au întâmpinat și câtă grijă au de ei în continuare. Este datoria Europei să respecte propriile principii de #pace și securitate în regiune și să dea imediat curs procesului de aderare a Republicii Moldova la UE. România și Republica Moldova trebuie să se regăsească în UE”, conchide Tomac.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: eugen tomac