x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu a decis: În luna mai sărbătorim Ziua Mamei şi Ziua Tatălui

Traian Băsescu a decis: În luna mai sărbătorim Ziua Mamei şi Ziua Tatălui

13 Oct 2009   •   00:00

Români, începând din 2010 treceţi în agendă încă două zile de odihnă! Ni le face cadou preşedintele în exerciţiu,Traian Băsescu. Acesta a promulgat astăzi Legea pentru instituirea Zilei mamei şi Zilei tatălui. Potrivit decretului acestea vor fi sărbătorite, pe rând, în prima şi, respectiv, a doua duminică din luna mai. Tot astăzi, Băsescu a mai semnat Decretul privind acordarea gradului de general de brigadă-cu o stea pentru Alice-Irina Holdevici, colonel din Serviciul Român de Informaţii şi trecerea în rezervă cu noul grad.



Şeful statului a mai promulgat Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, Legea pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Bulgaria privind legislaţia aplicabilă relaţiilor de muncă, securitate socială şi securitate şi sănătate în muncă legate de construirea unui nou pod mixt (rutier şi feroviar) de frontieră între cele două ţări, peste fluviul Dunărea, la Calafat-Vidin, semnat la Bucureşti la 25 iulie 2008 şi la Sofia la 26 august 2008 şi Legea pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 126/2005 privind mandatarea Ministerului Finanţelor Publice pentru reprezentarea României sau a altor instituţii publice în faţa Curţii de Arbitraj Internaţionale a Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii.

Parlamentul a decis, la finele lunii septembrie, ca Ziua mamei şi Ziua tatălui să fie sărbătorite, pe rând, în prima şi, respectiv, a doua duminică din luna mai, fiind adoptată, în acest sens, o propunere legislativă pe motiv că se va realiza, astfel, "un echilibru între cei doi părinţi". Ce a uitat Traian Băsescu şi şleahtca de parlamentari puşi pe aprobat zile libere pentru ca românul să uite că maţele îi chiorăie de foame? Să promulge şi "Ziua Bunicii". Nu de alta, dar modelul propus de Vladimir Voronin peste Prut pare că a prins foarte bine şi la noi!

×
Subiecte în articol: politic