x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu: "Profilul premierului e profilul ziaristului de la Jurnalul Naţional"

Traian Băsescu: "Profilul premierului e profilul ziaristului de la Jurnalul Naţional"

24 Noi 2008   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat de Jurnalul Naţional la conferinţa de presă pe teme de actualitate pe care a avut-o la Palatul Cotroceni despre profilul pe care ar trebuie să îl aibă politicianul pe care l-ar propune pentru funcţia de prim ministru.



Întrebarea a venit în contextul în care preşedintele a vorbit despre situaţia economică a României, aşa cum a reieşit aceasta în urma vizitelor pe care şeful statului le-a făcut în ultimele săptămâni la diverse fabrici şi a propus o serie de măsuri care ar trebui adoptate.

  • Jurnalul Naţional : Care ar trebui să fie profilul premierului cel mai potrivit să conducă un guvern care să pună în aplicare măsurile economice despre care aţi vorbit?
Traian Băsescu : Profilul cel mai potrivit este profilul dumneavoastră (râde). Voi respecta Constituţia, voi consulta partidele, şi nu voi ezita să afirm preferinţa mea în numirea premierului. Ce pot să spun este că nu am în vedere posibilitatea numirii unui tehnocrat ca premier. Sunt un politician care susţine că guvernarea mai ales în momente dificile trebuie asumată de politicieni. Criza economică nu poate fi pusă în spatele unui tehnocrat.

×
Subiecte în articol: politic profilul