x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu: România are guvern interimar

Traian Băsescu: România are guvern interimar

13 Oct 2009   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că modul în care a căzut Guvernul este democratic, şi că îi mulţumeşte lui Emil Boc pentru curajul şi efortul de care a dat dovadă în timpul mandatului.

El a aruncat voalat vina pentru situaţia actuală asupra PSD, arătând că demisia celor opt miniştri social-democraţi a dat semnalul că lupta politică se mută de la interesul naţional, în favoarea câştigării unor poziţii legate de alegerile prezidenţiale. "Partidele greşesc profund angajându-se într-o bătălie severă care în nici un caz nu vizează interesul naţional, ci interesele de partid", a spus şeful statului.

El a anunţat că a invitat partidele parlamentare la Cotroceni pentru a începe procesul de consultare, aşa cum prevede Constituţia, proces care începe la ora 17.00.

Pentru a nu fi confuzii, Băsescu a citat articolele 85 şi 103 din Constituţie, arătând că " nu suntem în situaţia ca un partid să aibă majoritate absolută în Parlament" pentru a putea propune premierul.

El a dat asigurări că nu se va abate de la litera şi spiritul legii.
"Obiectivul meu este să limităm la maximum perioada de criză politică, dacă acest lucru va fi posibil în relaţiile cu partidele parlamentare. Am convingerea că dincolo de declaraţiile sforăitoare, de declaraţiile televizate toţi trebuie să ne adresăm Constituţiei", a conchis Băsescu.

×
Subiecte în articol: politic