x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Transfer de putere - Guvernul se cauta de scaune

Transfer de putere - Guvernul se cauta de scaune

03 Ian 2005   •   00:00

POLITIC
Noii ministri si-au gasit birourile de la Palatul Victoria golite de mobilier si de obiecte de birotica. Pe ultima suta de metri, fostul Executiv a transferat aceste bunuri de la Guvern la Camera Deputatilor.
SILVIU SERGIU, CARMEN VINTILA

MOSTENIRE GREA. Victor Ponta a lasat biroul gol pentru succesorul sau, Cristian David
Ministrii Cabinetului Tariceanu si-au gasit birourile de la Palatul Victoria goale. La propriu. Din majoritatea birourilor lipseau piesele de mobilier si obiectele de birotica necesare desfasurarii activitatii curente. Aceasta pentru ca fostii ministri PSD "si-au luat jucariile" o data cu plecarea lor din Guvern. In baza unei decizii datate 29 decembrie 2004, aceste bunuri au fost transferate din patrimoniul Cancelariei primului-ministru in cel al Camerei Deputatilor, noul loc de munca al fostilor ministri PSD.

INVENTAR SUBTIAT. Potrivit unei prime evaluari, de la Palatul Victoria lipsesc obiecte in valoare totala de 789,4 milioane de lei. Este vorba de mese, fotolii - de piele si ergonomice - dulapuri, fisete, birouri. Cel mai scump obiect este un fotoliu de 82 de milioane de lei, iar cel mai ieftin, un dulap de 2,8 milioane de lei. "Am gasit institutia Guvernului golita de mobilier si de aparatura minima necesara desfasurarii activitatii. Mobilierul din biroul meu a fost adus in graba, nu exista un computer, iar telefoanele nu functionau. Am inteles ca acest lucru s-a intamplat si in alte birouri", le-a spus ieri ziaristilor premierul Calin Popescu-Tariceanu.

El a precizat ca o parte din aceste obiecte au ajuns la Palatul Victoria in urma unor sponsorizari de care a beneficiat Guvernul. "Sponsorizarile nu s-au facut pentru o persoana anume, ci pentru Guvern", a spus Tariceanu.

JUSTIFICARE. Fostul sef al Cancelariei primului ministru, Alin Teodorescu, a afirmat ieri ca procesul-verbal cu lista bunurilor ce au fost transferate nu a fost semnat de el, ci de secretarul de stat Vasile Rus. De asemenea, Teodorescu a spus ca transferul de mobilier este legal, pentru ca "intre institutiile publice poti face transfer de obiecte de inventar".

La randul sau, fostul secretar general al Guvernului, Eugen Bejinariu, a apreciat ca acuzatiile lui Tariceanu sunt nefondate. "Toate birourile, inclusiv cabinetul premierului, erau dotate cu mobilier, telefoane si tablouri", a spus Bejinariu. El a precizat ca lipsa computerelor se poate explica prin faptul ca fiecare demnitar are dreptul la un calculator personal, in care sunt stocate diverse documente confidentiale, si a amintit ca in momentul in care si-a preluat mandatul de ministru si-a instalat in birou propriul aparat. Bejinariu a explicat nefunctionarea telefoanelor si prin conditiile meteorologice nefevorabile din 30 decembrie.
×
Subiecte în articol: politic