x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Trofeul Gâgă al candidaţilor la alegerile locale, câştigat detaşat de trei pedelişti din Mureş. Vezi ce au fost în stare să facă!

Trofeul Gâgă al candidaţilor la alegerile locale, câştigat detaşat de trei pedelişti din Mureş. Vezi ce au fost în stare să facă!

de Mediafax    |    22 Mai 2012   •   12:42
Trofeul Gâgă al candidaţilor la alegerile locale, câştigat detaşat de trei pedelişti din Mureş. Vezi ce au fost în stare să facă!

Trei candidati din partea PDL la Consiliul Local al unei comune din Mures au reclamat la Parchet ca se afla pe lista candidatilor Aliantei pentru Mures (ApMS), ei nestiind ca aceasta include de fapt formatiunea democrat-liberala, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Candidatul USL la Primaria Targu Mures, Cornel Briscaru, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca trei persoane din Ibanesti au depus plangeri la Biroul Electoral de Circumscriptie din localitate si la Parchetul de pe langa Judecatoria Reghin, dupa ce 's-au trezit pe tabelul candidatilor ApMS Mures', desi nu au semnat nimic in acest sens.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Reghin, Lucia Borda, a declarat ca in cauza a fost deschis intr-adevar un dosar de cercetare penala, insa procurorii au propus neinceperea urmaririi penale.

'Am facut cercetari si exista o propunere de neincepere a urmaririi penale, intrucat cei trei care au facut sesizarea pentru fals n-au inteles ca PDL face parte din ApMS. Dupa ce au fost lamuriti, au declarat ca sunt de acord sa faca parte din lista ApMS', a afirmat Borda.

Potrivit lui Briscaru, la Ibanesti a fost depusa o lista electorala a ApMS pentru Consiliul Local, semnata de copresedintii Aliantei pentru Mures (ApMS), Dorin Florea (PDL), Corneliu Grosu (UNPR) si Marius Pascan (PER), insa trei persoane de pe aceasta afirma ca nu au fost consultate si nu au semnat in acest sens.

El a dat citire declaratiilor date de cei trei si motivatiei solicitarii de scoatere a lor de pe lista electorala a ApMS.

Gliga Zaharia spune: 'Prin prezenta, va rog sa ma scoateti de pe lista de consilieri ai ApMS ca si candidat din partea PDL, deoarece nu am solicitat sa fiu introdus pe lista de candidati pentru CL Ibanesti, nu am completat nicio declaratie de acceptare a candidaturii, nicio declaratie pe proprie raspundere, nicio declaratie de avere, nicio declaratie de interese. Declar pe propria raspundere ca actele enumerate mai sus nu au fost semnate si datate de mine, ci de alta persoana, in fals?. Aceeasi declaratie o dau si Gliga Ionut si Gliga Maria', a spus Briscaru.

×