x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tudorel Toader: Voi declanşa procedura de numire a noului Procuror general

Tudorel Toader: Voi declanşa procedura de numire a noului Procuror general

21 Feb 2019   •   12:19
Tudorel Toader: Voi declanşa procedura de numire a noului Procuror general

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat joi că va declanşa procedura de numire a noului procuror general al României.
"Voi merge la minister şi voi declanşa procedura de numire a noului procuror general. La finalul lunii aprilie îi expiră mandatul (lui Augustin Lazăr - n.r.) şi procedura se derulează între timp şi în felul acesta, până la expirarea perioadei, vom avea un nou procuror general", a declarat Tudorel Toader la ieşirea din sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Întrebat dacă magistratul Corina Mândrilă de la Curtea de Apel Bucureşti este agreat pentru postul de procuror general al României, Toader a explicat că nu pot exista favoriţi la acest moment, în contextul în care procedura de numire nu a fost declanşată încă.
Despre vizita sa la Parchetul instanţei supreme, ministrul a explicat că a avut întâlniri cu preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România, Elena Iordache, şi cu Bogdan Licu, adjunct al procurorului general al României şi că pe agenda sa nu s-a numărat şi o întâlnire cu actualul procuror general al României, Augustin Lazăr. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: tudorel toader Procuror General