x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: Consultațiile, acordate de medicii de familie fără folosirea fizică a cardului de sănătate

Turcan: Consultațiile, acordate de medicii de familie fără folosirea fizică a cardului de sănătate

14 Mai 2020   •   17:26
Turcan: Consultațiile, acordate de medicii de familie fără folosirea fizică a cardului de sănătate

Vicepremierul Raluca Turcan a spus, joi, după ședința de Guvern, că s-a stabilit ca toate consultațiile medicale date de medicii de familie și în ambulatoriul de specialitate să fie acordate fără a fi necesară folosirea fizică a cardului de sănătate.

„În domeniul sănătății, cele mai importante măsuri sunt legate de faptul că se vor aloca sume suplimentare pentru decontarea cu prioritate a concediilor medicale acordate persoanelor aflate în carantină și persoanelor infectate cu COVID-19. Aceasta este o problemă care a apărut și care necesită rezolvare prin prelungirea măsurilor luate pe perioada stării de urgență. Consultațiile medicale acordate de medicii de familie și în ambulatoriul de specialitate vor putea fi acordate la distanță, utilizând orice mijloace de comunicare. Se va putea face decontarea acestor servicii fără folosirea fizică a cardului de sănătate”, a spus Raluca Turcan.

Vicepremierul a adăugat că serviciile medicale și medicamentele pentru tratarea COVID-19 se acordă tuturor persoanelor de pe teritoriul României, atât celor cel asigurați, cât și celor neasigurați.

„În situație de creștere a nunmărului de spitalizări, de solicitare de servicii medical,e dacă va fi nevoie să suplim aceste sume, avem cadrul necesar să suplimentăm”, a mai spus Turcan.

(sursa: Mediafax)

×