x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: Parlamentul trebuie să respingă OUG care scoate transportul intrajudeţean în afara serviciilor publice

Turcan: Parlamentul trebuie să respingă OUG care scoate transportul intrajudeţean în afara serviciilor publice

18 Noi 2019   •   14:59
Turcan: Parlamentul trebuie să respingă OUG care scoate transportul intrajudeţean în afara serviciilor publice

Parlamentul trebuie să introducă de urgenţă pe ordinea de zi şi să respingă OUG 51/2019 care scoate transportul rutier intrajudeţean de persoane din sfera serviciilor publice, a afirmat luni vicepremierul Raluca Turcan.

"Această ordonanţă a pus în pericol siguranţa elevilor navetişti. A scos multe rute considerate nerentabile şi îi obligă pe elevi şi profesori să facă autostopul în alte localităţi, acolo unde nu există microbuze şcolare sau alternative de transport. După adoptarea OUG 51/2019, gestionarea serviciului de transport judeţean a devenit şi mai haotică. Modificările făcute de Guvernul PSD sunt contradictorii, pun siguranţa copiilor în pericol, le încalcă dreptul la transport gratuit şi restrâng accesul la educaţie al elevilor din mediile vulnerabile", a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Ea reaminteşte că această ordonanţă a fost atacată inclusiv de Avocatul Poporului la Curtea Constituţională, argumentându-se că actul normativ afectează anumite categorii vulnerabile de cetăţeni şi aduce atingere dreptului lor de a circula în siguranţă pe drumurile publice.

"Solicităm tuturor partenerilor din Parlament să ni se alăture acestui demers şi să respingem această ordonanţă periculoasă", a mai scris Raluca Turcan.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: raluca turcan transport intrajudetean