x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan (PNL): Situaţia de la DNA se va rezolva de la sine

Turcan (PNL): Situaţia de la DNA se va rezolva de la sine

02 Mar 2018   •   17:47
Turcan (PNL): Situaţia de la DNA se va rezolva de la sine

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), deputatul Raluca Turcan, crede că situaţia de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) se va rezolva de la sine.

 

"Situaţia de la DNA eu cred că se rezolvă de la sine, în sensul în care: 1. Ministrul Justiţiei şi-a dovedit acţiunea anti-Justiţie. Cred că presiunea publică va fi din ce în ce mai mare asupra acestei ruşini de ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, să-şi dea demisia şi, de asemenea, cred că vor ajunge şi cei din conducerea PSD-ALDE în curând la concluzia că ar trebui să scape de această ruşine naţională numită Tudorel Toader. 2. Avizul CSM care arată, de fapt, punctul de vedere al sistemului legat de funcţionarea sistemului, aşa cum prevede Constituţia şi legislaţia în vigoare, este grăitor. Şi oricine va îndrăzni să intre cu picioarele peste sistemul juridic din România, din sfera politică fiind, va crea un conflict juridic şi o suprapunere între puterile statului, ceea ce va fi profund neconstituţional şi cred că nici Curtea Constituţională nu va accepta lucrul acesta şi, de asemenea, tot ce înseamnă forţă internaţională democratică va lua atitudine şi va determina într-un final, majoritatea aceasta nocivă şi confiscată de un grup de condamnaţi şi inculpaţi să renunţe la acapararea totală a Justiţiei", a declarat Raluca Turcan, vineri, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că aşteaptă o serie de documente pentru o decizie în cazul procurorului-şef al DNA, subliniind că "suntem tot mai departe de revocare". Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ, marţi, propunerii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. AGERPRES

×