x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: Propunerea de modificare a Regulamentului Camerei impune o dezbatere despre revocarea lui Dragnea

Turcan: Propunerea de modificare a Regulamentului Camerei impune o dezbatere despre revocarea lui Dragnea

26 Sep 2018   •   14:07
Turcan: Propunerea de modificare a Regulamentului Camerei impune o dezbatere despre revocarea lui Dragnea

PNL, USR, PMP şi deputaţii neafiliaţi aparţinând Pro România au depus miercuri o propunere de modificare a Regulamentului Camerei, pentru ca preşedintele forului să poată fi revocat cu votul unei treimi din numărul deputaţilor, astfel încât Liviu Dragnea să poată fi schimbat, a anunţat, miercuri, liderul grupului liberal, Raluca Turcan. 

"PNL, împreună cu USR, PMP, deputaţi neafiliaţi din Pro România, a depus astăzi propunerea de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor prin care preşedintele Camerei Deputaţilor să poată fi revocat la propunerea unei treimi din numărul deputaţilor. Este un proiect legislativ pe care l-am avut şi în sesiunea trecută, care a fost respins, însă, în contextul în care preşedintele Camerei Deputaţilor este tot mai vizibil vinovatul decredibilizării instituţiei Parlamentului, decredibilizării imaginii României în străinătate, a devenit personajul care transformă forul de bază al legiferării din România într-o instituţie aflată la cherem personal, considerăm că se impune o dezbatere reală din nou despre posibilitatea revocării dlui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor", a declarat Turcan. 

Ea a spus că îşi exprimă speranţa că, de data aceasta, dezbaterile vor fi "mai temeinice". 

"Sperăm că vom ajunge ca şi alte grupuri parlamentare, altele decât cele care l-au propus pe preşedintele Camerei Deputaţilor, să poată să genereze propunerea de revocare, evident votul luându-se cu majoritatea deputaţilor", a adăugat Raluca Turcan. 

Conform prevederilor actuale ale Regulamentului, preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat la propunerea grupului parlamentar care l-a propus. AGERPRES

×
Subiecte în articol: raluca turcan