x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea cere demisiile lui Ponta şi Antonescu

Udrea cere demisiile lui Ponta şi Antonescu

26 Feb 2014   •   14:09
Udrea cere demisiile lui Ponta şi Antonescu

Partidul Mişcarea Populară cere ca Victor Ponta şi Crin Antonescu să demisioneze din funcţiile de premier şi, respectiv, cea de preşedinte al Senatului, simpla plecare de la guvernare a PNL nerezolvând criza politică în care USL a aruncat România în ultimii ani, a declarat deputatul Elena Udrea, miercuri, într-o conferinţă de presă.

"Plecarea PNL de la guvernare nu înseamnă neapărat terminarea crizei politice în care Guvernul USL a aruncat România în ultimele două luni. De două luni România nu este guvernată din cauza luptei pentru putere din interiorul USL, luptei pentru candidatura Preşedinţiei dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu, după ce un an şi opt luni ţara a fost guvernată prost. Domnul Crin Antonescu pleacă din parteneriatul cu Victor Ponta nu pentru principii, nu pentru valori, nu pentru că această guvernare nu a răspuns aşteptărilor românilor care au crezut în promisiunile USL. Domnul Crin Antonescu alege să plece din Guvern în momentul în care a realizat definitiv că nu va fi susţinut de PSD la candidatura pentru Preşedinţia României", a declarat Elena Udrea.

Aceasta mai spune că, din punctul de vedere al PMP, "simpla plecare a PNL de la guvernare nu rezolvă problemele pe care USL le-a generat României în ultimii ani".

"Ca urmare, considerăm că trebuie să plece de la Palatul Victoria şi Victor Ponta, şi PSD şi partenerii din USD ai domnului Ponta. Credem că domnii Crin Antonescu şi Victor Ponta trebuie să părăsească funcţiile de putere pe care le-au deţinut ca urmare a votului pe care l-au obţinut de la români în decembrie 2012. Domnul Victor Ponta trebuie să plece din funcţia de prim-ministru, după cum domnul Crin Antonescu trebuie să părăsească a doua funcţie în stat, anume aceea de preşedinte al Senatului", a susţinut Elena Udrea.

În opinia sa, "faptul că nu mai există USL este motiv ca domnul Victor Ponta să-şi dea demisia ca prim-ministru, dând posibilitatea preşedintelui României să nominalizeze pe altcineva".

"Sigur că nu se va întâmpla lucrul acesta, pentru că bătălia pentru a rămâne la putere se va da până la capăt. Domnul Victor Ponta se va lupta să rămână la conducerea Guvernului, cu un guvern chiar format din alţi parteneri decât cei cu care a fost votat de electorat, pentru că este an electoral şi pentru că armata politică pe care domnul Ponta trebuie să o activeze pentru a câştiga alegerile are nevoie de bani. Vom continua cu un guvern care astăzi este ilegitim, pentru că nu a primit votul românilor, cu un guvern instabil, pentru că nouă miniştri din 17 sunt interimari, cu un guvern care dă un semnal extrem de prost partenerilor străini, investitorilor străini", a mai declarat Elena Udrea.

×