x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea: PMP nu este interesat de voturile romilor, ci de soluţii reale pentru integrarea lor

Udrea: PMP nu este interesat de voturile romilor, ci de soluţii reale pentru integrarea lor

de Agerpres    |    24 Mar 2014   •   19:32
Udrea: PMP nu este interesat de voturile romilor, ci de soluţii reale pentru integrarea lor

Deputatul Elena Udrea a confirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că Mişcarea Populară a purtat discuţii cu reprezentanţii romilor, respectiv cu Dorin Cioabă, dar nu din dorinţa de a obţine voturile celor de etnie romă, ci pentru a găsi soluţii pentru o integrare reală a acestora în societate.

"Cred că trebuie o clasă politică şi o guvernare responsabilă care să găsească o soluţie, după 24 de ani de încercări, să găsească soluţii, nu să cumpere din când în când voturi de la minoritatea romă sau să creeze beneficii anumitor reprezentanţi ai comunităţii rome pentru susţinerea în alegeri, ci să găsească soluţii şi programe cu care să scoată minoritatea romă din condiţia în care astăzi, în mod real şi onest trebuie să recunoaştem că se află", a declarat Udrea întrebată de jurnalişti dacă reprezentanţii PMP au avut o întâlnire cu Dorin Cioabă.

Ea a adăugat că, în ceea ce priveşte comunitatea romilor, PMP va avea un comportament politic diferit.

"Avem discuţii, avem discuţii cu domnul Dorin Cioabă. Nu ne propunem un parteneriat de formă, nici noi, nici dânsul, nu ne dorim acest lucru. Nu ne interesează voturile populaţiei de etnie romă, ne interesează ca cei de etnie romă să fie responsabilizaţi şi sprijiniţi să se integreze în societate. Şi cred că în felul acesta vom reuşi să mai dăm un imbold modernizării României", a precizat Elena Udrea.

×