x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea, Vanghelie şi Crin pentru Capitală

Udrea, Vanghelie şi Crin pentru Capitală

de Adriana Duţulescu    |    23 Aug 2010   •   00:00
Udrea, Vanghelie şi Crin pentru Capitală
Sursa foto: /Jurnalul foto

Precampania electorală pentru Primăria Capitalei au început cu doi ani înainte de alegerile care, la termen, ar trebui să aibă loc în vara lui 2012. Foarte devreme dacă ar fi să judecăm după alegerile din anii trecuţi, când marile partide îşi făceau pregătiri destul de târziu. De data aceasta, miza pare să fie foarte mare, având în vedere că pentru scaunul ocupat acum de Sorin Oprescu marile partide şi-au scos la încălzire nume grele.



La PDL se detaşează drept candidat la Bucureşti Elena Udrea, nu degeaba plantată pe funcţia de preşedinte al PDL Bucureşti. Udrea a lansat deja precampania electorală, anunţând programul "Bucureştiul meu", fără să recunoască însă foarte clar că va candida. PDL îşi caută şi candidaţii de la sectoare, deşi nu este încă bătută în cuie schema pentru alegerile locale din 2012, adică nu se ştie încă dacă vor fi desfiinţate primările de sector, aşa cum ar dori democrat-liberalii. Deocamdată, se ştie că la Sectorul 6 nu va mai candida actualul primar Cristian Poteraş, în locul său fiind vehiculat numele lui Ionuţ Popa, fost viceprimar al Capitalei.

De calculele Elenei Udrea pentru Primăria Bucureştiului se leagă candidatura lui Neculai Onţanu, generalul de la UNPR. Surse din conducerea PDL susţin că actualul primar de la Sectorul 2 are drept misiune să obţină cât mai multe voturi în primul tur al alegerilor, astfel încât în turul al doilea, în care se speră că va intra Elena Udrea, să i le cedeze acesteia. De altfel, ministerul condus de Udrea a alocat fonduri cu nemiluita pentru Primăria Sectorului 2, Onţanu fiind cel mai privilegiat primar din ţară. Nu mai departe de săptămâna trecută, un comunicat al lui Neculai Onţanu arăta de câţi bani beneficiază pentru nenumărate investiţii electorale: "Repararea a 60 de străzi, amenajarea de noi locuri de parcare la sol şi supraetajate, înfiinţarea de piste pentru biciclişti, precum şi montarea unor elemente de mobilier urban pentru recreere se vor realiza de Primăria Sectorului 2 în zona Pantelimon - Ostrov, cu finanţare din fonduri europene.

De asemenea, pornind de la realităţile din teren şi de nevoile bucureştenilor, edilul Sectorului 2 are în plan amenajarea a două centre sociale moderne pentru persoanele aflate în risc social sau vârstnici, precum şi pentru copii şi pentru integrarea romilor, unul în Pantelimon şi altul în Ostrov, cel din urmând fiind prevăzut cu dispensar, farmacie şi bibliotecă, şi montarea de echipamente de informare şi comunicare moderne necesare pentru înfiinţarea de infochioşcuri destinate informării cetăţenilor".

Şi la PSD se fac pregătiri febrile pentru alegerile pe Bucureşti, Marian Vanghelie dorind cu tot dinadinsul să candideze de data aceasta la Primăria Generală, mai ales dacă are astfel ocazia să o contracandideze pe rivala sa Elena Udrea. Vanghelie îşi face calcule şi pentru primăriile de sector, pentru care i-a scos la încălzire pe tinerii săi din echipa de la Sectorul 5, printre care Bogdan Georgescu, fost preşedinte AVAS, şi Bogdan Mihăilescu, consilier la Primăria Capitalei, care se va înscrie în campanie pentru Sectorul 6.

Liberalii oscilează între a-l arunca în cursă pe primarul de la Sectorul 1, Andrei Chiliman, sau chiar pe preşedintele partidului, Crin Antonescu. Surse liberale susţin că Antonescu a refuzat până acum propunerea venită din partea colegilor, de a candida la Bucureşti, pentru ca apoi de pe funcţia de primar general să fie locomotiva PNL pentru parlamentarele din toamna lui 2012 şi apoi să meargă la prezidenţialele din 2013, însă refuzul nu a fost unul definitiv.

×
Subiecte în articol: politic