x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Umaniștii cer demiterea secretarului de stat de la Sănătate, Horațiu Moldovan

Umaniștii cer demiterea secretarului de stat de la Sănătate, Horațiu Moldovan

de Ion Alexandru    |    23 Iul 2020   •   09:27
Umaniștii cer demiterea secretarului de stat de la Sănătate, Horațiu Moldovan

Deputatul umanist Grațiela Gavrilescu cere public demiterea imediată a medicului Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, după afirmația potrivit căreia medicii care au protestat, ieri, în Piața Victoriei îmbrăcați în combinezoane “fac risipă de echipamente”. PPUSL solicita Guvernului, prin vocea unui alt deputat, Steluța Cătăniciu, chiar înainte ca secretarul de stat Moldovan să facă aceste declarații, că are în vedere cerințele medicilor care lucrează în lina întâi a luptei împotriva noului coronavirus.

Mai multe cadre medicale, îmbrăcate în combinezoane, au protestat, ieri, în fața Guvernului, arătându-și nemulțumirea față de programul de lucru și de condițiile în care sunt nevoiți să muncească. În acest context, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a criticat atitudinea medicilor, afirmând că echipamentele de protecție specială nu trebuie folosite pe stradă, ca exercițiu de imagine, ci doar în incinta unei instituții sanitare.

Parlamentarul umanist Grațiela Gavrilescu, membru al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, a reacționat dur la adresa secretarului de stat și, prin intermediul unui comunicat de presă, solicită, public, demiterea imediată “a acestui domn care nu manifestă înțelegere pentru colegii săi, îngrijorare pentru pacienți și nici maturitatea politică de care ar trebui să dea dovadă într-o astfel de situație”. Gavrilescu arată că a cerut public ca medicii acestei țări “să fie tratați cu respect și să li se asigure toate condițiile, inclusiv venituri suplimentare, pentru a putea face față și a fi stimulați să se implice, cu toată energia, în rezolvarea cazurilor medicale din această perioadă atât de dificilă”.

“Din păcate, Guvernul Orban continuă să trăiască în propria-i realitate, distrugând tot ce a mai rămas bun pentru români! Ultima (bine ar fi să fie ultima!) jignire pe care ne-a adus-o îi aparține doctorului Horaţiu Moldovan, secretar de stat, care, astăzi (ieri – n.red.), chiar în ziua în care am trecut pragul de 1.000 de infectări cu COVID-19, îi critică pe medicii care protestau, în combinezoane, în Piața Victoriei, pentru o așa-zisă risipă de echipamente. Este inadmisibil!”, a conchis deputatul umanist.

 

Guvernul, acuzat de lipsă de solidaritate

Pe de altă parte, PPUSL, prin vocea deputatului Steluța Cătăniciu, solicită Guvernului să aibă în vedere cerințele medicilor, printre care se numără diminuarea timpului de lucru la ATI, din cauza condițiilor speciale, precum și plata sumelor de bani în plus, promise de Guvern pentru persoanele care lucrează cu bolnavi infectați cu virusul COVID-19.

„În această criză sanitară, după cetățenii care trebuie tratați, medicii și personalul medical sunt bunul nostru de preț, de care ar trebui să avem mare grijă. Se pare că Guvernul nu gândește la fel având în vedere că medicii au ieșit în stradă nemulțumiți de condițiile de lucru și de neîndeplinirea obligațiilor pe care guvernanții și le-au asumat față de aceștia. Este evidentă lipsa de prețuire a Guvernului, precum și lipsa de solidaritate față de ei și familiile lor, din modul în care îi tratează”, a precizat Cătăniciu.

Umaniștii îi cer ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să-i trateze pe medici cu respect. “În aceste momente dificile, sunt soldații noștri din linia întâi în lupta cu acest virus nemilos. Dați-le „muniția” de care au nevoie! Dreptul la muncă și dreptul la viață sunt garantate și pentru ei!”, a mai transmis Steluța Cătăniciu.

×